“Ovaj čas, smanji gas” Vozi odgovorno!

Društveno odgovorna kampanja “Vezuv Volcano” i Filipa Kunčera

2286 pregleda 33 reakcija 0 komentar(a)
Foto: Vezuv Volcano
Foto: Vezuv Volcano

Kompanija Vezuv Volcano koja ove godine obilježava 25. rođendan, ponosno je najavila svoje partnerstvo s mladim automobilistom Filipom Kunčerom koje je dio projekta Volcano Sport Support. Istovremeno, ova podrška ima i društveno odgovorni karakter čije je cilj podizanje svijesti o važnosti bezbjednosti u saobraćaju.

Brzina ima svoju mudrost i svoja pravila. Brzinom mogu vladati samo oni koji to razumiju. Kroz nastavak naših društveno odgovornih aktivnosti sa Filipom mladim čovjekom koji razumije brzinu, Vezuv Volcano je pokrenuo društveno odgovornu kampanju Vozi odgovorno, pod sloganom “Ovaj čas, smanji gas”. Kampanja bezbjednosti u saobraćaju ima za cilj smanjenje saobraćajnih nesreća i smanjenje smrtnosti na putu, kao i skretanje pažnje na važnost bezbjednosti u saobraćaju u svakodnevnom životu. Svjesni smo činjenice da se svakodnevno suočavamo s brojnim saobraćajnim nezgodama, pri čemu je visoki procenat mladih ljudi koji gube živote na našim drumovima. Nažalost, ljudski faktor i dalje je najveći uzrok saobraćajnih nesreća. Zato svi moramo biti odgovorni za sigurnost na cestama – istakla je direktorica korporativnih komunikacija Vezuv grupe Lena Bošković.

Mladi podgoričanin Filip Kunčer koji je jedini predstavnik Crne Gore i prvi vozač koji ove godine vozi ESET RENAULT CLIO CUP 2024, istakao je da „ulica nije trkačka staza“. „Svjestan sam da ima mnogo mladih momaka kao što sam ja, koji su veliki zaljubljenici u brzinu i adrenalin, i možda nemaju mogućnost da iskažu taj svoj kvalitet. Ali ono što imam da poručim, jeste da ulica i saobraćaj nije mjesto gdje se to treba pokazati, oni ne voze protiv štoperice i da svako ko osjeća ljubav prema brzini trebalo bi da proba na bilo koji način da se uključi u ovaj sport i da to pokaže na pravoj stazi. Znači ne po drumovima, gdje ne samo što je rizikuju svoj život, nego rizikuju život i saputnika i drugih učesnika u saobraćaju. Uvijek se trudim da sam odgovoran i da poštujem propise saobraćaja. Zato „Ovaj čas,smanji gas“ Vozi odgovorno!“ zaključio je Kunčer.