Nikšić: Pretresi na više lokacija, oduzeti droga, panciri, luksuzni automobili, uhapšene dvije osobe

Policijsku akciju sprovode pripadnici Regionalnog centra policije "Zapad", odnosno njihovog Odjeljenja bezbjednosti Nikšić, u sadejstvu sa Sektorom za borbu protiv kriminala

32337 pregleda 12 komentar(a)
Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 28.06.2024. 16:47h

Nikšićka policija uhapsila je D.Ć. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i P.M. zbog prekršaja iz oblasti Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga.

U Nikšiću su danas obavljeni pretresi na više lokacija a prema nezvaničnim saznanjima "Vijesti" pronađena je i oduzeta određena količina droge, panciri i autombili visoke klase.

Tu policijsku akciju sproveli su pripadnici Regionalnog centra policije "Zapad", odnosno njihovog Odjeljenja bezbjednosti Nikšić, u sadejstvu sa Sektorom za borbu protiv kriminala.

pretres Nikšić
foto: Uprava policije

Akcija je sprovedena u cilju preduzimanja planske aktivnosti usmjerene prema članovima organizovaniih kriminalnih grupa i operativno interesantnih lica.

"Naime, pretresima stanova i drugih prostorija koje koriste članovi organizovanih kriminalnih grupa i operativno interesantna lica na teritoriji Nikšića, pronađeno je oko 20 pakovanja sa sadržajem za koji se sumnja da je opojna droga marihuana i opojna droga kokain, vaga za precizno mjerenje, tri puške od kojih jedna sa optičkim nišanom, kao i 40 komada municije različite vrste i kalibra, te pancir", saopšteno je iz Uprave policije.

pretres Nikšić
foto: Uprava policije

Dodaju da su oduzeta i dva vozila visoke klase od kojih jedno sa visokim stepenom zaštite - blindirano vozilo.

Oduzeta droga, oružje i vozila će biti predmet daljih vještačenja.

Bonus video: