Šćepanović: Na teritoriji Budve nalaze se dvije osobe za koje se sumnja da pripremaju krivična djela

Vršilac dužnosti (v.d.) pomoćnika direktora Uprave policije za Sektor za borbu protiv kriminala je na konferenciji za medije rekao da je uhapšen i član kriminalne grupe koji je bio na Interpolovoj potjernici

22052 pregleda 70 reakcija 16 komentar(a)
Šćepanović se obraća na konferenciji, Foto: Luka Zeković
Šćepanović se obraća na konferenciji, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 27.09.2024. 12:45h

Policija je došla do saznanja da se na teritoriji Budve nalaze dvije osobe za koje se sumnja da pripremaju izvršenja krivičnih djela, saopštio je danas Lazar Šćepanović, vršilac dužnosti (v.d.) pomoćnika direktora Uprave policije za Sektor za borbu protiv kriminala.

On je na konferenciji za medije rekao da je u Beranama juče na radnom mjestu uhapšen rukovodilac u Upravi za gazdovanje šumama.

On je kazao da su juče su službenici Odsjeka za borbu protiv korupcije, ekonomskog kriminala i sprovođenja finansijskih istraga uhapsili koordinatora i glavnog urbanističkog inspektora D.R koji sprovodi aktivnosti za južnu regiju, Bar, Ulcinj i Budva, zbog postojanja osnovne sumnje da je izvršio krivično djelo primanje mita, a u vezi sa njim procesuirana su uhapšene tri osobe koje su posredno uticale na njega da ne preduzima službene mjere i radnje koje je bio dužan da preduzme u okviru svojih ovlašćenja i bio dužan da u okviru opisa posla da izvrši nadzor, sačini zapisnike u odnosu na građenje objekata gdje imamo devastaciju crnogorskog primorja, i uzeo je novac za sprovođenje tih aktivnosti.

"Na osnovu prikupljenih dokaza, kod ovog lica smo pronašli i oduzeli 50.000 eura novca. Druga povezana lica koja su izvršila krivično djelo davanje mita putem pomaganja odnose se D.D (39) iz Podgorice, D.G (50), i V.D (42) iz Bara, u periodu od aprila do kraja septembra, zajedno sa osumnjičenim licem D.R zajedno su počinili krivično djelo primanje mita", rekao je Šćepanović.

On je rekao i da su službenici Odsjeka za borbu protiv korupcije, ekonomskog kriminala i sprovođenja finansijskih istraga u Beranama uhapsili načelnika, odnosno rukovodioca područne jedinice Uprave za šume i gazdovanje šumama, V.Ž (61), a dodao je da je na radnom mjestu uhapšena još jedna osoba

“To će biti primjer kako ćemo da se borimo protiv korupcije, pa ćemo svako lice koje izvrši krivično djelo u oblasti korupcije lišiti slobode na radnom mjestu kao primjer ostalim službenicima u državnim organima. Procesuirali smo i Č.M, lice iz Berana zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo davanje mita. Prikupljeni su dokazi da je načelnik uprave za šume u Beranama uzeo novac u većem iznosu kako bi obezbijedio povlašćeni status i uticao", poručio je on.

Šćepanović je kazao i da je nadležno državno tužilaštvo prekvalifikovalo ovo krivično djelo na protivpravni uticaj.

"Da je uticalo na druga lica u državnim organima, da se obezbijedi povlašćen status licu koje je sprovodilo određene nezakonitosti, zbog koga se vode postupci, da bi se to lice vratilo u sistem državne uprave za šume na radni zadatak", kazao je on.

Šćepanović je poručio da su službenici Sektora za borbu protiv kriminala zajedno sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Budva uhapsili su Milana Kršića (46), za kojim je bila raspisana međunarodna potjernica, i tako su kako je rekao, spriječili izvršenje neželjenih posljedica.

"Kršić je juče uhapšen i u zakonskom roku sproveden u Viši sud, gdje mu je određen pritvor, kazao v.d direktora. Uhapšen je i M.A koji se potraživao po nacionalnoj potjernici zbog krivičnih djela protiv života i tijela, tj. ubistva u pokušaju", rekao je Šćapanović.

On je naveo da je u jučerašnjim aktivnostima uhapšeno 12 osoba za 18 krivičnih djela.

"U odnosu na lice koje je uhapšeno juče, raspolažemo operativnim podacima da su iznajmili dva štek stana u Budvi gdje su posmatrali i pratili određenu kategoriju lica. Zbog interesa istrage ne mogu saopštiti više detalja, ali smo došli do određenih dokaza i za jednim licem tragamo, da vidimo koje su njihove namjere bile i u kom pravcu su sprovođene kriminalne aktivnosti", kazao je Šćepanović.

Šćepanović je dodao da je juče uhapšena i jedna osoba koja je povrijedila izborno pravo.

"Definitivno je došlo do krivičnog djela povreda izbornog prava. Privedeno je jedno lice i pronađena su 23 lična dokumenta. Još uvijek se prikupljaju obavještenja u vezi sa aktivnostima pritvorenog lica. Ne mogu da kažem za koju partiju je on to radio, za sada nemamo više informacija ali je definitivno bilo povrede izbornog prava. Njemu je određeno zadržavanje", istakao je on.

Bonus video: