Koprivica: Crna Gora mora biti očišćeni od kriminala, krijumčarenja i korupcije

"Niko ne smije biti izuzet od primjene zakona. Vladavina prava je preduslov sveukupnog napretka društva"

10323 pregleda 4 komentar(a)
Koprivica, Foto: Vlada Crne Gore
Koprivica, Foto: Vlada Crne Gore

Potpredsjednik Vlade za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju Momo Koprivica kazao je da Crna Gora mora biti očišćeni od kriminala, krijumčarenja i korupcije.

On je to kazao komentarišući današnju akciju Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) i Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) u Nikšiću.

U tok akciji uhapšen je Strahinja Koprivica, sin dugogodišnjeg policijskog funkcionera u penziji Duška Koprivice, zbog sumnje da se u dužem vremenskom periodu bavio švercom droge i tovara cigareta. Krivičnom prijavom obuhvaćen je i visokopozicionirani pripadnik kriminalnog škaljarskog klana Igor Krstović, koji je krajem marta uhapšen u Budvi i nalazi se u spuškom pritvoru. Službenici SPO uhapsili su i Blaža Đurkovića, Nikolu Vukotića i Marinka Koprivicu za koje se vjeruje da su bili članovi ove kriminalne organizacije i da su imali jasna zaduženja u klanu.

"Pozdravljam akcije SDT-SPO i UP u Nikšiću. I Nikšić i Crna Gora moraju biti očišćeni od kriminala, krijumčarenja i korupcije. Niko ne smije biti izuzet od primjene zakona. Vladavina prava je preduslov sveukupnog napretka društva", napisao je Koprivica na mreži X.

Bonus video: