Nikšićanin uhapšen zbog lažne dojave: Prijavio da je u noćnom klubu postavio eksploziv?

M.B. (31) se sumnjiči za izazivanje panike i nereda

4790 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Nikšićanin M.B. (31) uhapšen je zbog sumnje da je policiji, 18. oktobra oko 23.45 sati, lažno prijavio da je u noćnom klubu u tom gradu postavio eksploziv.

Nikšićka policija protiv njega je podnijela krivičnu prijavu, zbog sumnje da je počinio krivično djelo - izazivanje panike i nereda.

"Postupajući po navedenoj prijavi, policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su izašli na lice mjesta, zajedno sa pripadnicima Službe zaštite i spasavanja, i ekipom Hitne medicinske pomoći, nakon čega je noćni klub evakuisan i izvršen pregled unutrašnjosti objekta. Tom prilikom nijesu pronađene stvari i predmeti koje koji bi mogli predstavljati sredstvo za izvršenje krivičnog djela", saopštila je Uprava policije.

"Preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti,u koordinaciji sa nadležnim tužilaštvom, u cilju rasvjetljavanja predmetnog događaja, policijski službenici nikšićke policije došli su do sumnje da je M.B. iz Nikšića, sa svog mobilnog telefona pozvao dežurnu službu Odjeljenja bezbjednosti Nikšić i prijavio da je u ovom noćnom klubu postavio improvizovanu eksplozivnu napravu koju planira aktivirati, dovodeći na taj način u zabludu policijske službenike i izazivajući stanje panike i nereda kod većeg broja građana. Po nalogu postupajućeg tužioca M.B. je lišen slobode.", piše u saopštenju.

Bonus video: