Kolašin: Uklonjen zid za penjanje

Taj teren za penjanje bio je dio kolašinske ljetnje turističke ponude, a njegovo sklanjanje izazvalo je burne reakcije i kritike na društvenim mrežama, naročito mlađih Kolašinaca i sportista
51 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 18.05.2015. 13:34h

Komunalna policija uklonila je danas sa zgrade Opštine zid za urban climbing, koji je prije skoro tri godine instaliran na nekadašnjem Spomen domu.

Taj teren za penjanje bio je dio kolašinske ljetnje turističke ponude, a njegovo sklanjanje izazvalo je burne reakcije i kritike na društvenim mrežama, naročito mlađih Kolašinaca i sportista.

Instalaciju zida 2012. godine finansirale su Opština, lokalna Turistička organizacija i Regionalna razvojna agencija za Bjelasicu, Komove i Prokletije. Namjera je bila da se zidom privuku ljubitelji tog ekstremnog sporta i motivišu da posjete terene u Biočinovićima, na samo par kilometara od grada, na kojima je oko 30 pravaca za free climbing.

Iz Komunalne policije su “Vijestima” kazali da je zid uklonjen jer je bio nebezbjedan.

“Daske su trule i predstavljaju opasnost za djecu koja se penju po zidu. Popravka je bila nemoguća. Zbog toga je zid uklonjen. Pored toga, kako smo obaviješteni iz sekreterijata za urbanizam, ne postoji dozvola za taj objekat," kazao je načelnik Komunalne policije Zoran Kujović.

Galerija

Bonus video: