UDG: Predstavljeni detalji programa stipendiranja

Nacionalne stipendije za izvrsnost dodjeljuju se u okviru projekta „Visoko obrazovanje i istraživanje za inovacije i konkurentnost – INVO“
77 pregleda 0 komentar(a)
Info dan, UDG, Stipendije, Foto: Gov.me
Info dan, UDG, Stipendije, Foto: Gov.me
Ažurirano: 14.05.2015. 17:23h

Ministarstva prosvjete i nauke organizovala su danas Info dan o nacionalnim stipendijama za izvrsnost, a zainteresovanim studentima, saradnicima i asistentima predstavljeni su detalji programa stipendiranja.

Nacionalne stipendije za izvrsnost dodjeljuju se u okviru projekta „Visoko obrazovanje i istraživanje za inovacije i konkurentnost – INVO“.

„Ovim programom dodjeljuju se stipendije za magistarske, doktorske i postdoktorske studije studentima koji su upisani (prihvaćeni) ili planiraju svoj istaživački boravak na renomiranim Univerzitetima u inostranstvu“, saopšteno je iz Minstarstva nauke.

Menadžeri INVO projekta za oblast visokog obrazovanja, Vladimir Đurković, i oblast nauke i istraživanja, Saša Ivanović, zainteresovanim studentima, saradnicima i asistentima prezedstavili su sve detalje programa stipendiranja.

„Tokom prezentacije oni su informisani o uslovima koje aplikanti moraju ispuniti u procesu apliciranja za magistarske, doktorske i postdoktorske studije, kao i o procesu evaluacije i selekcije kandidata. Nakon održane prezentacije zainteresovani studenti su imali priliku da postave pitanja i dobiju odgovore u vezi sa Programom“, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, zaključno sa današnjim info danom na Univerzitetu Donja Gorica, održani su planirani info dani na sva tri crnogorska univerziteta i zainteresovani studenti, saradnici i asistenti upoznali su se sa svim detaljima Nacionalnih stipendija za izvrsnost.

„Konkurs za nacionalne stipendije otvoren je do 6. jula 2015. godine, a svi potencijalni kandidati koji nijesu imali priliku da posjete INFO dane, detalje o Stipendijama mogu naći na web stranici www.heric.me ili se javiti direktno Kancelariji INVO (HERIC) projekta, čije kontakte mogu pronaći na pomenutom sajtu“, saopšteno je iz Ministarstva nauke.

Bonus video: