Mladi barski ljekar ostvario sjajan uspjeh u Beogradu

Rad Stoiljkova proglašen je za najbolji u kategoriji udruženja rinologa-juniora
1426 pregleda 0 komentar(a)
Stoiljkov u Beogradu, Foto: Privatna arhiva
Stoiljkov u Beogradu, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 27.04.2019. 14:24h

Na Rino forumu u Beogradu koji je okupio 200 ljekara iz cijelog svijeta, dr Marko Stoiljkov iz Bara postigao je sjajan rezultat.

Rad mladog barskog ljekara ,,Epitelijalna skvamozna metaplazija i displazija kod inflamatorne sinonazalne polipoze” proglašen je za najbolji u kategoriji udruženja rinologa-juniora. Dr Stoiljkov, koji završava specijalizaciju iz otorinolaringologije na beogradskoj VMA, ističe da mu je učešće na “Rino forumu” bilo od velikog značaja.

"Forum je okupio preko 200 ljekara iz SAD, Velike Britanije, Portugala, Grcke, Italije, Spanije, Slovenije, Njemacke, bio je odlična prilika da se čuju iskustva iz drugih medicinskih centara. Zadovoljstvo mi je još veće zbog ocjena mog rada u kategoriji udruženja rinologa-juniora, u kome je učestvovalo dvadesetak mladih otorinolaringologa iz cijelog svijeta. Riječ je inače o desetogodišnjoj studiji koja je sprovedena na VMA, a izlaganje rada bilo je na engleskom jeziku", kazao je dr Stoiljkov.

Ističući da mu je “ogromna želja” da stečena znanja sa specijalizacije prenese u Bar i pomogne svojim sugrađanima, dr Stoiljkov je iskazao posebnu zahvalnost direktoru Opšte bolnice Bar dr Dragoslavu Tomanoviću koji mu je odobrio nastavak specijalizacije na VMA, te profesoru engleskog jezika Ranku Opančini iz Gimnazije Niko Rolović koji, kako je istakao, umije da prenese znanje i motiviše mlade da nadograđuju naučeno “što nama ljekarima mnogo znači zbog učešća na međunarodnim kongresima”.

Marko Stoiljkov je Medicinski fakultet završio u Nišu kao najmlađi u klasi sa prosjekom 9.53. Prije specijalizacije, kroz studensku razmjenu boravio je nekoliko mjeseci u Brazilu na izučavanju plastične hirurgije, a dvije godine je biou hitnoj medicinskoj pomoci u Baru.

Bonus video: