Bečić: Želim da blagi dani donesu napredak svim dobrim ljudima

"Nema veće sreće nego vidjeti da jedni drugima čestitamo pravoslavni i katolički Božić i Bajram, da podjele postaju prošlost, a pobjede budućnost. Da svoja vrata otvaramo svim ljudima, svim vjerama i svim nacijama", kaže se u čestitci
1519 pregleda 8 komentar(a)
Aleksa Bečić, Foto: Demokrate
Aleksa Bečić, Foto: Demokrate

Predsjednik Demokratske Crne Goe, Aleksa Brčić, uputio je Božićnu čestitku pravoslavnim stanovnicima Crne Gore.

"U ime Demokratske Crne Gore i u svoje ime, građankama i građanima Crne Gore pravoslavne vjeroispovijesti, čestitam Badnji dan i Božić, najradosniji hrišćanski praznik", navodi se u čestitci.

"Neka praznik rađanja, mira i svjetlosti unese radost u vaše domove. Božić nas uvijek podsjeća na našu obavezu međusobnog poštovanja, uvažavanja, čuvanja mira i sklada kao uzvišenih vrijednosti svakog društva. Stoga želim da blagi dani donesu napredak svim dobrim ljudima bez obzira na vjersko i nacionalno opredjeljenje. Da živimo kao braća u miru, slozi, ljubavi i zajedništvu. Da se zagrilimo i ujedinimo, da se izmirimo i da nas niko i nikad više ne pita koje smo vjere i nacije", kaže se u čestitci.

Bečić navodi da je ovog Božića i u ove blage dane, nekome bilo u interesu da udari na vjernike i vjerske zajednice, unese nemir i pospe sjeme mržnje među građane. "Ali nema veće radosti nego gledati jedinstvo naroda i slušati poruke ljubavi iz svih crnogorskih gradova. Nema veće sreće nego vidjeti da jedni drugima čestitamo pravoslavni i katolički Božić i Bajram, da podjele postaju prošlost, a pobjede budućnost. Da svoja vrata otvaramo svim ljudima, svim vjerama i svim nacijama", nastavlja u čestitci.

"Poruke ljubavi, sloge i zajedništva koje ovih dana možemo čuti svjedoče da je Crna Gora uspjela da sačuva ono što jeste značenje i simbolika i Božića i svih ostalih vjerskih praznika, uprkos naporima koji se, sporadično, čine kako bi se i te vrijednosti razgradile. Sa željom da Božićni praznici u vaše domove unesu napredak, radost, strpljenje i snagu da se izborite sa svakom nepravdom, još jednom, čestitam Badnji dan i Božić. Živjeli!" zaključuje se u čestitci Bečića.

Bonus video: