Jun prođe, kružnog toka u Tivtu nema

Gradonačelnik Tivta Siniša Kusovac prekršio i četvrto obećanje o završetku radova na “Skadru na Bojani“ u Kukuljini, koji su započeti još 5. decembra prošle godine

10438 pregleda 12 komentar(a)
Juče na gradlištu u Kukuljini, Foto: Siniša Luković
Juče na gradlištu u Kukuljini, Foto: Siniša Luković

Ni najnoviji rok za završetak tivatskog novog kružnog toka na Jadranskoj magistrali u Kukuljini koji je po posljednjem obećanju gradonačelnika Siniše Kusovca (DPS) trebalo da bude završen 30. juna, nije ispoštovan.

Gradilište u Kukuljini na kojem je oficijelni izvođač radova započetih još 5. decembra prošle godine kompanija “Mehanizacija i programat“ iz Nikšića, ali radove izvodi podizvođač - kompanija „Samcommerc“ iz Tivta, ni juče nije davalo sliku da će u skorije vrijeme nova raskrsnica površine skoro tri hiljade kvadrata biti završena.

Takvo stanje na terenu je uprkos brojnim obećanjima čelnika Opštine Tivat koja je investitor ovog posla vrijednog preko 750 hiljada eura, da će nova raskrnica biti gotova prvo do kraja februara, pa sredinom marta, pa krajem maja, a onda do kraja juna, kako je glasilo najnovije obećanje, što ga je sredinom prošlog mjeseca dao gradonačelnik Kusovac.

“U pitanju je kompleksan projekat koji je izuzev površinskih radova, iznjedrio dodatne radove, budući da se nalazi na mjestu strateški veoma važnih napojnih kablova i cjevovoda. Rješavanje ovih okolnosti podrazumijeva složene procedure, koje će biti okončane i cjelokupan posao će do kraja ovog mjeseca biti završen, a kompletna infrastruktura i nad zemljom i pod zemljom biće nova i funkcionalna. Ovi će radovi, na koncu biti vrijedni strpljenja koje su građani pokazali”, saopštio je, pored ostalog, Kusovac 16. juna, odgovarajući na prozivke opozicione građanske liste “Narod pobjeđuje” koja je opštinsku DPS-SD-HGI vlast kao investitora, optužila za izuzetno sporo napredovanje radova u Kukuljini i prozvala da je indirektno odgovorna za saobraćajnu nesreću koja se 30. maja desila na nedovoljno obezbijeđenom i označenom gradilištu, a u kojoj su dva mladića iz Srbije izgubila život.

Na gradilištu kružnog toka u Kukukjini juče su pored radnika “Samcommerca” bili angažovani i radici tivatskog preduzeća Vodovod i kanalizacija koji su izmještali dio vodovodnih instalacija. Cijeli objekat još je veoma daleko od gotovog, zato što se na istočnoj strani raskrnice još grade potporni zidovi na potezu prema Gradiošnici, dok na dijelu prema skretanju za Vrijes još nije u potpunosti formirana ni nova saobraćajna traka koja od kružnog toka vodi ka Tivtu.

Računajući od svečane ceremonije početka radova na izgradnji kružnog toka u Kukuljini 5. decembra prošle godine, a koji su tada imali ugovoreni rok za završetak posla od 65 dana, jučerašnje probijanje najnovijeg roka kojeg je građanima Tivta obećao predsjednik Opštine Kusovac je već četvrti put zaredom da gradonačelnik ne uspijeva da održi datu riječ kada je u pitanju završetak ove investicije.

Iz Opštine Tivat do sada nisu ni na eksplicitno interesovanje medija objasnili javnosti zašto radovi u Kukuljini ovoliko kasne, ko je za to odgovoran, zašto se ne poštuje ugovorena obaveza da se radovi odvijaju u dvije smjene i obećanje dato na početku posla da će biti angažovano po 20 do 25 radnika u smjeni, te koliko su penala do sada naplatili “Mehanizaciji i programatu” zbog neispunjenja ugovornih obaveza.

Bonus video: