Zadovoljni i visinom snijega, i brojem gostiju

“Pošto je vikendom dozvoljen međugradski saobraćaj očekujemo goste iz svih gradova Crne Gore, ali i iz region"

10530 pregleda 3 komentar(a)
Predrag Zečević, Foto: Svetlana Mandić
Predrag Zečević, Foto: Svetlana Mandić

Sedmogodišnji Kosta Vukčević voli snijeg, a ove godine je prvi put imao priliku da stane i na skije. Pao je kaže, dosta puta, ali ga to nije spriječilo da bude uporan i nauči da skija.

“Snijeg je mek, pa ništa ne boli kada padneš. Volim snijeg i nikada prije nijesam skijao. Više volim sankanje, ali mi je i skijanje super. Svim drugarima bih preporučio da dođu na Vučje, jer je ovdje super“, kazao je on.

Kosta sa drugarima iz Podgorice boravi na Vučju, dvadesetak kilometara od Nikšića, gdje će ostati četiri dana u sklopu „Zelenog karavana“.

Strahinja Vuković je sa pet godina naučio da skija i sada će samo da „utvrdi gradivo“, a njegov drug Stevan Gazivoda, iako je, kaže, naučio da skija na Kopaoniku, Vučje mu se više sviđa.

“Volim snijeg zbog toga što nam pruža dosta mogućnosti - možemo da se sankamo, skijamo, grudvamo i pravimo Snješka Bijelića. Malo nam je hladno ujutro, ali uz igru nam brzo bude toplo“, kazao je osmogodišnji Ognjen Radunović.

Iako u Podgorici snijeg rijetko pada, desetogodišnja Anđela Marković kaže da se oni veoma dobro snalaze po snijegu.

“Svi smo dobro usavršili osnovne tehnike skijanja, a u sankanju smo odlični. Instruktori su toliko dobri da sam za jedan dan naučila da skijam“, kaže Anđela.

Jakov Radović iz Nikšića drugarima iz Podgorice dođe kao domaćin. Vučje je teren gdje zimi često boravi,

“Naučio sam na Jahorini da skijam kada sam imao pet godina. Na skijanje sam išao i u Bansko, ali mi je na Vučju nekako najljepše“, kaže Jakov dok pokazuje koliko je spretan sa skijama.

Mirjana Radović, učiteljica u „Zelenom karavanu“, tvrdi da je Vučje odlično za sve one koji žele da uživaju u zimskim čarolijama.

“Snijega ima dovoljno, a djeca od licenciranih instruktora mogu da nauče osnovne tehnike skijanja. Trudimo se da djeca što više borave na otvorenom tako da čak i uveče organizujemo skijanje, sankanje, grudvanje“, kaže Mirjana. Početak ove turističke sezone na Vučju, za razliku od prethodnih nekoliko, obilježilo je dosta snijega. Iako im je epidemija malo pomrsila račune, u ski- centru su zadovoljni posjetom. Ovih dana na stazama boravi veliki broj ljubitelja snijega i zimskih sportova, a prema riječima Predraga Zečevića, šefa staze, do sada su to uglavnom bili Nikšićani, jer je vikendom međugradski saobraćaj bio zatvoren.

“Pošto je vikendom dozvoljen međugradski saobraćaj očekujemo goste iz svih gradova Crne Gore, ali i iz regiona. Snijega ima dovoljno, staze su uređene i preduzete su sve mjere bezbjednosti skijaša. Cijene su na nivou prošlogodišnjih“, kazao je Zečević.

Kako je istakao, u funkciji su veliki i mali ski-lift, koji rade od 10 do 16 časova. Cijena dnevnog ski-pasa na velikoj stazi je deset eura, koliko je i iznajmljivanje ski-opreme, dok je za dnevni pas na dječijoj stazi, kao i za iznajmljivanje sanki potrebno izdvojiti po pet eura.

Bonus video: