Kroz kulturu i turizam prezentovali Crnu Goru u Moskvi

"Mi ćemo se i na narednim događajima truditi da predstavimo svoju državu kako dolikuje, radićemo na upoznavanju kulturno-umjetničkih vrijednosti Crne Gore i popularizaciji našeg turizma", saopštili su iz Udruženja crnogorskih studenata tog Univerziteta

3637 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Na Ruskom univerzitetu prijateljstva naroda, Udruženje crnogorskih studenata tog Univerziteta je u Moskvi organizovalo Dane kulture Crne Gore.

Crna Gora je predstavljena na Univerzitetu koji broji preko 35.000 studenata (i 15.000 prosvjetnih radnika) iz 155 država, sa pet kontinenata.

Iz Udruženja su saopštili da su u okviru manifestacije prezentovali Crnu Goru kulturno i turistički kroz svečano otvaranje "Dana kulture Crne Gore" i izložbe "Putešestvie po Černogorii", veče poezije sa pjesnikom i prevodiocem Njegoša - Mramornim Olegom Borisovićem i veče kulture studenata iz Crne Gore.

Dodali su i da je njihova izložba "Putovanje po Crnoj Gori" trenutno izložena u institutu hotelskog biznisa i turizma RUDN do kraja novembra 2022. godine.

Oni su Univerzitetu zahvalili za pruženu mogućnost da predstave Crnu Goru u Moskvi.

"Mi ćemo se i na narednim događajima truditi da predstavimo svoju državu kako dolikuje, radićemo na upoznavanju kulturno-umjetničkih vrijednosti Crne Gore i popularizaciji našeg turizma. Pred nama su "Festival narodnih tradicija" (decembar 2022), "Nedjelja kulture studenata iz zemalja Evrope" (mart 2023), "Planeta jugo-zapad" (maj 2023), kao i fudbalski turniri. Zahvaljujući fudbalskom savezu, koji nam je obezbijedio sportsku opremu, moći ćemo da igramo u nacionalnim dresovima", kazali su iz Udruženja crnogorskih studenata.

Bonus video: