Gradske vlasti konačno pozvale stanare bulevara Veljka Vlahovića na dogovor

Poziv stigao nakon pisanja “Vijesti” o dugogodišnjem problemu i protesta građana u ovom dijelu Podgorice

15156 pregleda 7 komentar(a)
Najavili novi protest ukoliko razgovori sa predstavnicima Glavnog grada ne urode plodom, Foto: Nikola Saveljić
Najavili novi protest ukoliko razgovori sa predstavnicima Glavnog grada ne urode plodom, Foto: Nikola Saveljić

Mještani dijela Bulevara Veljka Vlahovića pozvani su danas na sastanak sa predstavnicima Glavnog grada, tokom kojeg će pokušati da se dogovore o rješenju dugogodišnjeg problema - neasfaltiranog dijela puta, zbog kojih im je, kako su ranije kazali, život nepodnošljiv zbog prašine, a trpe i materijalnu štetu.

Jedan od stanara spornog dijela bulevara Dražen Vlahović potvrdio je “Vijestima” da će danas sa gradskim vlastima konačno sjesti za sto i objasniti situaciju.

“Dobili smo poziv iz Glavnog grada na razgovor tako da se nadamo brzoj akciji i sređivanju ulice...”, rekao je Vlahović.

Poziv iz Glavnog grada uslijedio je nakon pisanja “Vijesti”, ali i protestnog okupljanja stanara.

Oni su prekjuče tokom jednosatnog protesta zahtijevali od nadležnih da reaguju “po hitnom postupku i riješe problem sa kojim se bore pune četiri godine”.

“Znamo da je obustavljen i prekinut ugovor sa izvođačem radova, ali je naša ulica ostala u katastrofi. Nemoguće je prolaziti vozilima i kretati se oko zgrade. Prašina sa makadama uništava terase i ulazi u stanove, a o šteti na fasadi objekta suvišno je i govoriti. Ne tako rijetko, desi se da kamenčić pogodi stanare, na sreću, bez većih posljedica. Obraćali smo se svim institucijama Glavnog grada - kako gradonačelnici Oliveri Injac mejlom, tako više puta njenom kabinetu sa molbom za sastanak. Onda smo se pismeno obraćali ‘Putevima’ i Agenciji za izgradnju i razvoj Podgorice”, kazali su juče stanari te ulice, dodajući da su, u više navrata, molili nadležne gradske službe da riješe problem.

“Vijesti” su prije desetak dana objavile da je početkom februara raskinut je ugovor koji 2020. godine zaključen sa izvođačem radova Tehnoput-MNE, a da se očekuje da će tender za novog izvođača biti raspisan tokom juna.

Iz Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice su tada kazali da bi radovi na Bulevaru Veljka Vlahovića mogli biti završeni u roku od pet do sedam mjeseci.

Objasnili su da je više gradskih preduzeća (“Putevi”, “Komunalne usluge” i “Zelenilo”) “od 12. marta do 12. aprila izvelo preostale radove na kružnoj raskrsnici bulevara Veljka Vlahovića i Radomira Ivanovića (asfalt, javna rasvjeta i hortikulturno uređenje), kako bi bilo omogućeno nesmetano kretanje vozila”.

Stanari su, pak, poručili da nijesu voljni da čekaju pet mjeseci “jer je raspisivanje tendera jako diskutabilno”.

Vlahović je istakao da od sastanka sa predstavnicima Glavnog grada očekuju “fer i korektan dogovor”.

“...Koji je jedino moguć ako gradonačelnica čvrsto obeća da će kontaktirati gospodina Dragana Senića, direktora Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice, da provjeri zbog čega ne dozvoljava ‘Putevima’ da asfaltiraju sporni dio bulevara. Očekujemo i da nam da povratnu informaciju u narednih par dana u vezi sa tim šta će preduzeti i da li će išta uraditi kako bismo nastavili naše aktivnosti ukoliko se ogluše”, kazao je on.

Podsjetio je da se ne radi o kilometrima, “već nepunih 100 metara”.

“Na sastanku ćemo razgovarati, vjerujem, ukoliko bude bilo vremena i o još nekim gorućim problemima, ali nam je ovaj, zasada, najhitniji. Zadovoljni smo brzom reakcijom gradonačelnice da nas pozove na dugo čekani sastanak.... Nadamo se povoljnom ishodu”, zaključuje Vlahović.

Bonus video: