U Pljevljima se urušio dio kuće u kojoj su smještene osobe u stanju socijalne potrebe

Jedan od stanara prema nezvaničnim informacijama bio je u kući u trenutku urušavanja ali je uspio da je kroz prozor na drugoj strani bezbjeno napusti

25626 pregleda 115 reakcija 15 komentar(a)
Foto: Goran Malidžan
Foto: Goran Malidžan

Tokom noći urušio se dio kuće koja se nalazi neposredno uz gradilište poslovnog objekta na raskrsnici ulice Nikole Pašića i Treće Sandžačke u Pljevljima.

Kuća je vlasništvo opštine Pljevlja i u nju su bili smješteni osobe u stanju socijalne potrebe.

Zbog opasnosti od urušavanja zemlje po nalogu policije prije nekoliko dana iseljeni su stanari ove i susjedne kuće. Jedan od stanara prema nezvaničnim informacijama bio je u kući u trenutku urušavanja ali je uspio da je kroz prozor na drugoj strani bezbjeno napusti.

Pljevlja urušavanje kuće
foto: Goran Malidžan

Iz Centra za socijalni rad nedavno su saopštili da su pružili pomoć stanarima koji su po nalogu policije morali da napuste stanove.

Kazali su da su u kući koja je vlasništvo opštine Pljevlja boravile četiri osobe, od kojih je jedna smještena u privatni smještaj čije će troškove pokriti Centar, druga trenutno boravi u opštini Mojkovac, treća je smještena kod srodnika, dok je četvrto stanar ove kuće odbio svaki vid pomoći i podrške.

Svi su odbila smještaj u ustanovu socijalne zaštite odnosno u Dom za stare.

Pljevlja urušavanje kuće
foto: Goran Malidžan

Prije par dana na tom gradilištu smrtno je stradao jedan od radnike kada se na njega obrušila veća količina zemlje, dok je radio premjer više metara ukopanih temelja.

Predsjednik Opštine Pljevlja Dario Vraneš, "Vijestima" je kazao da će Opština tužiti investitora.

"Opština nema nikakve nadležnosti što se tiče izgradnje ovog objekta. Mi iz lokalne uprave smo od samog početka građenja upozoravali da može doći do ovakvog scenarija. Prije početka građenja formirali smo komisiju koja je izvela nulto stanje. Već danas ćemo preko Direkcije za imovinu Opštine Pljevlja uputiti sudu zahtjev za izvođenje dokaza i tužiti investitora. Pozivamo i Ministarstvo prostornog planiranja i urbanizma da se aktivnije uključi u cio slučaj. Zbog inertnosti Ministarstva urbanizma imamo slučajeve da su pojedinci jači od države", rekao je Vraneš koji je sa saradnicima jutros obišao lice mjesta.

Bonus video: