Lokalizovan požar na brdu Gorica, Injac i Rakčević obišli teren

Veliki požar izbio je sinoć na brdu Gorica, a oko sat iza ponoći je i lokalizovan

50257 pregleda 37 reakcija 17 komentar(a)
Foto: Mediabiro.tv
Foto: Mediabiro.tv
Ažurirano: 24.07.2024. 12:31h

Požar koji je jutros oko 9 sati izbio na brdu Gorica je lokallizovan.

Komandir Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada Zdravko Blečić rekao je "Vijestima" da se požar opet bio aktivirao nakon čega su ekipe izašle na teren.

U gašenju požara učestvovao je i avion MUP-a.

Blečić je pojasnio da su u pripravnosti zbog sjevernog vjetra i da prate situaciju na terenu

Veliki požar izbio je sinoć na brdu Gorica, a oko sat iza ponoći je i lokalizovan.

Blečić je sinoć kazao da je vatru sinoć, najvjerovatnije, izazvao vatromet.

Gradonačelnica Olivera Injac i njen zamjenik Luka Rakčević obišli su lokacije na kojima je došlo do požara.

Injac je kazala da su ekipe Službe zaštite i spašavanja na terenu kako bi držali pod kontrolom manje požare koji su još uvijek aktivni, a da su im na raspolaganju kapaciteti gradskih preduzeća.

Ona je apelovala na građane da se ponašaju savjesno i da čuvaju svaki dio Podgorice.

"Neodgovorno ponašanje može imati dugoročne posledice i uprkos tome što svaka vlast može imati neprijatelje, nijedan grad ne bi trebalo da ih ima. Čuvajmo Goricu i čuvajmo Podgoricu”, kazala je gradonačelnica Injac.

Rakčević je kazao da je danas aktivno žarište prema Atinskoj ulici, ali da vjeruje da će ekipe u saradnji sa drugim vatrogasnim službama iz okolnih gradova te uz pomoć Direktorata i Vojske Crne Gore i taj požar vrlo brzo staviti pod kontrolu.

Injac i Rakčević na Gorici
foto: Glavni grad

„Ono što se sinoć desilo je nažalost rezultat nemara i nesmotrenog paljenja vatrometa na samom vršnom platou brda Gorice i to je izazvalo čitav niz daljih incidenata koji su se prelivali do dugo u noć. Uspjeli smo da lokalizujemo požar, ali je ostalo dosta žarišta ispod zemlje i time je posao za naše službe danas i narednih dana veći kako bi zaštitili Goricu“, kazao je Rakčević.

On je dodao da je Glavni grad ovu požarnu sezonu dočekao spremno i da je u posljednjih nekoliko mjeseci uklonjeno preko 1300 kubika biljnog otpada i da to nije urađeno, sinoćni požar bi trajao danima i posledice bi bile nesagledive.

„Duboki naklon svim ljudima i velika zahvalnost svima na nesebičnoj podršci i borbi sa vatrenom stihijom“, poručio je Rakčević.

Bonus video: