DPS Tivat: Totalni kolaps u gradu, Komunalno potpuno nespremno za velike količne padavina

Komunalno Tivat je i pored velikog broja zapošljenih, a posebno u zadnje četiri godine, pokazalo sve svoje anomalije proistekle iz klasičnog partijskog zapošljavanja po principu "jedan zaposleni = jedan glas", kazali su iz ove partije

3664 pregleda 6 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Brojni građani Tivta, kao i turisti koji borave u tom gradu su prekjuče bili svjedoci totalnog kolapsa u svakom pogledu zbog vremenskih neprilika duž cijele opštine, saopštili su iz tivatskog odbora DPS-a i ocijenili da je lokalno Komunalno preduzeće u potpunosti nespremno za velike količine padavina.

"Mnogobrojni građani su bili pod velikom količinom vode tj. poplavljeni su bili u svojim stambenim objektima, vožnja magistralom je bila skoro pa nemoguća, čak na više mjesta izuzetno i rizična... Vjerovatno je obilna kiša koja je danima unazad bila najavljivana, alarmi raznih boja o kojima su brujali svi mediji, iznenadila sve nadležne službe u našem gradu. Ovo je isto kao kad snijeg 'iznenadi' Crnagoraput u sred decembra ili januara, pa budu blokirane brojne saobraćajnice duž cijele države zbog prvog snijega", navodi se u saopštenju koje je tivatski DPS dostavio medijima.

Komunalno Tivat je i pored velikog broja zapošljenih, a posebno u zadnje četiri godine, pokazalo sve svoje anomalije proistekle iz klasičnog partijskog zapošljavanja po principu "jedan zaposleni = jedan glas", dodaju iz DPS-a.

"Gužva u kancelarijama, ali ne od stranaka nego od zapošljenih, ovog preduzeća je kao na nekom velikom koncertu ili sportskom događaju – narodski rečeno 'ni šibica ne može da stane', a što tek reći za manjak broja stolica neophodnih zaposlenima. Bukvalno svaki radnik koji čisti teren od Krtola do Lepetana ima svog šefa, koji ga konstantno nadgleda i stoji mu iznad glave, dok bi mnogo efikasnije svakako bilo da imamo više radnika na pomenutom terenu, a mnogo manje partijskih šefova iz vladajuće koalicije – nažalost, ovako su se jedino mogli zadovoljiti apetiti svih konstituenata lokalne vlasti", navodi se iz saopštenju.

Iz DPS-a ističu da je Tivat pogođen brojnim komunalnim problemima.

"Košenje kanala pored aerodroma je počelo tek prošle sedmice što je svakako kasno, dok se veći broj kanala nije ni sređivao. Rešetka pored aerodroma za prihvat atmosferskih voda je neočišćena, što je i uzrok raznih nezgoda. Potok kod Ina pumpe u Dumidranu je neočišćen u potpunosti, što su nažalost najbolje i osjetili učesnici u saobraćaju prekjuče. Kompletan vozni park za odvoz smeća je neuredan i prljav. Pored velikog broja zapošljenih i mehanizacije koju posjeduje ovo preduzeće, zašto je angažovana eksterna (privatna) firma za čišćenje samo 2 potoka i to po izuzetno visokoj cijeni?", navodi se u saopštenju.

Iz tivatskog DPS-a ističu da je taj posao uvijek radilo Komunalno, što je svakako u njihovoj nadležnosti.

"Iz svega navedenog proističe da je ovo lokalno preduzeće u potpunosti nespremno za velike količine padavina, što smo sigurni da građani nijesu htjeli da dožive sa onom čuvenom predizbornom parolom od prije dvije godine 'Da zapečatimo'", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: