Obećana nova škola u Pripčićima

Tokom sastanka roditelja učenika i predstavnika Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija

2484 pregleda 0 komentar(a)
Plafon škole obrušio se prošle sedmice, Foto: Privatna arhiva
Plafon škole obrušio se prošle sedmice, Foto: Privatna arhiva

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija (MPNI) obećalo je da će sagraditi novi objekat osnovne škole u Pripčićima, u Bijelom Polju, do početka naredne školske godine, kazao je “Vijestima” jedan od roditelja Dušan Grujić.

Plafon područnog odjeljenja OŠ “Risto Ratković” u Pripčičima srušio se prošle srijede, pa je desetak učenika bilo spriječeno da pohađa nastavu. Grujić je tada kazao da su djeca upućena na nastavu u drugi objekat matične škole.

“Zvali su nas iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija. Bili su veoma ljubazni i dobili smo čvrsto obećanje da će naša djeca dobiti novu školu prije početka iduće školske godine”, pojasnio je Grujić.

“Vijestima” je kazao da su roditeljima, iz resora Anđele Jakšić-Stojanović, kazali da će tender za izgradnju nove škole biti raspisan u narednih 15 dana.

“Do polovine, odnosno kraja oktobra biće završen tender za novu školu. Mi smo zadovoljni”, kazao je Grujić, dodajući da od MPNI očekuju “napismeno obećanje”.

Iz Ministarstva prosvjete kazali su “Vijestima” ranije da su obaviješteni o incidentu u Pripčićima.

“Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija čini sve iz svojih nadležnosti i mogućnosti da se, u što skorijem roku, obezbijede uslovi za bezbjedan povratak i boravak đaka u školi u Pripčićima”, kazali su tada iz nadležnog resora.

“Vijesti” su i ranije, u više navrata, pisale o školi u Pripčićima, sagrađenoj 1946. godine, kada su mještani kazali da djeca ne hrle na nastavu kao ostali vršnjaci.

Bonus video: