Niže cijene parkinga u Tivtu

Opštinsko preduzeće Parking servis prešao na zimsku tarifu za parkiranje na uličnim i takozvanim posebnim parkiralištima u gradu, cijena se nije mijenjala za parking na aerodromu

2434 pregleda 2 komentar(a)
Ulaz u aktuelni parking u Arsenalskoj ulici, Foto: Siniša Luković
Ulaz u aktuelni parking u Arsenalskoj ulici, Foto: Siniša Luković

Na teritoriji Opštine Tivat su od utorka 1. oktobra na snazi nove, niže cijene usluga tamošnjeg preduzeća Parking servis za parkiranje na uličnim i tzv. posebnim parkiralištima u gradu, predviđene zimskom tarifom aktuelnog cjenovnika te firme.

Na osnovu zimske tarife, sat vremena parkiranja na takozvanim posebnim parkiralištima u Arsenalskoj ulici, odnosno na Pakovu, umjesto dosadašnjih 80 centi, parking će koštati 50 centi, dok je ciijena za sat vremena parkiranja na parkingu u Đačkoj ulici snižena sa 50 na 40 centi.

Cijena se nije mijenjala za parking na aerodromu Tivat gdje će sat vremena ostavljanja automobila i dalje koštati 80 centi.

Sat vremena parkiranja na uličnim parkiralištima koja su u režimu naplate, sada košta 60 centi u takozvanoj crvenoj zoni, umjesto dosadašnjih 80 centi, odnosno 40 centi umjesto dosadašnjih pola eura u takozvanoj žutoj zoni.

Takozvane povlašćene mjesečne parking karte koje mogu kupiti stanovnici Tivta i pravna lica koja posluju u zonama gdje se ulično parkiranje naplaćuje, po zimskoj tarifi koštaju 15, umjesto dosadašnjih 20 eura mjesečno, koliko su se te karte plaćale za period od 1. maja do 1. oktobra.

Bonus video: