Otvorena prijava za novu generaciju Mladih evropskih ambasadora

Poziv je otvoren do 30. oktobra, a mogu aplicirati svi mladi od 18 do 29 godina

3630 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Poziv za nove članove mreže Mladi evropski ambasadori otvoren je 1. oktobra na webalkans.eu.

Mreža Mladih evropskih ambasadora okuplja mlade aktiviste iz cijelog Zapadnog Balkana, uključujući Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Kosovo, Crnu Goru, Sjevernu Makedoniju i Srbiju.

"Iako članovi YEA dolaze iz različitih sredina, ujedinjeni su zajedničkom vizijom: Zapadni Balkan koji njeguje svoju raznolikost, podstiče međusobno razumijevanje i sarađuje sa Evropskom unijom. YEA mreža je otvorena za mlade ljude različitih profila, interesovanja i profesija. Svaki budući YEA nosi sa sobom svoju jedinstvenu viziju—bilo da je u pitanju ozelenjavanje zajednice, razvoj novog softvera, zagovaranje ljudskih prava ili uzgajanje organskog voća i povrća na porodičnom imanju— svi oni čine naše društvo vibrantnijim i boljim", kazali su iz Mreže.

Na poziv se mogu prijaviti svi mladi ljudi od 18 do 29 godina iz regiona, a poziv je otvoren do 30. oktobra.

"Za specifične kriterijume, kao i kriterijume koji dodatno jačaju šanse za članstvo u mreži, potencijalni aplikanti treba da posjete stranicu Become a YEA".

Kako bi pomogli budućim ambasadorima da se prijave, WeBalkans organizuje YEA Otvorene dane širom regiona, gdje će trenutni članovi mreže dijeliti relevantne informacije o YEA mreži i pomoći im u procesu prijave. Detalje o lokacijama mogu se naći na stranici YEA events.

Bonus video: