Preminula Ljiljana Kadić, dugogodišnja profesorica Pravnog fakulteta

"Odlaskom naše drage Ljilje, odlazi i dio istorije našeg fakulteta. Bila je posvećen i elokventan nastavnik, iskren prijatelj i veliki borac za prave vrijednosti. Ostaće u najljepšem sjećanju generacija studenata. Bila je privilegija poznavati je i družiti se sa njom", navodi se u saopštenju Pravnog fakulteta

10772 pregleda 2 komentar(a)
Ljiljana Kadić, Foto: Pravni fakultet UCG
Ljiljana Kadić, Foto: Pravni fakultet UCG

Ljiljana Kadić, dugogodišnja profesorica na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore preminula je prekjuče poslije duge i teške bolesti.

Kadić je rođena u Sarajevu, gdje je i završila osnovnu školu. Gimnaziju "Slobodan Skerović" završila je u tadašnjem Titogradu, a na Pravnom fakultetu u Titogradu diplomirala je 1975. godine.

Dobitnica je studentskih nagrada Pravnog fakulteta na drugoj i trećoj godini studija za prosjek 10.00.

Magistrirala je i doktorirala na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu (sa odlikom) iz oblasti građanskog prava (uža oblast nasledno pravo).

Prvi radni odnos je zasnovala 1976. godine u Republičkom sekretarijatu za pravosuđe i organizaciju uprave.

Na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore provela je radni vijek, od 1977. godine do odlaska u penziju.

Pripadala je prvoj generaciji asistenata na tom fakultetu.

Predavala je Nasledno pravo i sa njim povezane pravne discipline. U radu se služila engleskim, ruskim i španskim jezikom.

Autorka je više knjiga i radova, učestvovala je na više regionalnih i međunarodnih konferencija, radila je na projektima, a obavila je i više studijskih boravaka.

Završila je i Diplomatsku akademiju u SMIP-u, u Beogradu 2000-2001 godine.

Bila je ambasadorka Savezne Republike Jugoslavije (SRJ) na Kubi na rezidencijalnoj osnovi, i Jamajci, Haitiju i Dominikanskoj Republici od 2001. do 2003 godine.

Predavala je i na Diplomatskoj akademiji "Gavro Vuković" u Crnoj Gori.

"Odlaskom naše drage Ljilje, odlazi i dio istorije našeg fakulteta. Bila je posvećen i elokventan nastavnik, iskren prijatelj i veliki borac za prave vrijednosti. Ostaće u najljepšem sjećanju generacija studenata. Bila je privilegija poznavati je i družiti se sa njom", navodi se u saopštenju Pravnog fakulteta.

Ljiljana Kadić biće sahranjena danas.

Bonus video: