Nikšić: Grbović napravio prijem za 274 "Luče"

“Siguran sam da ćete kao što danas ponosno nosite ovo priznanje ubuduće kao prave lučonoše gdje god bili s ponosom nositi ime nikšićkih škola i našeg grada, a meni preostaje da vam poželim dobro zdravlje, puno radosti, uspjeha u daljem životu”, zaključio je predsjednik Opštine
69 pregleda 2 komentar(a)
luče Nikšić, Foto: Studio Fokus
luče Nikšić, Foto: Studio Fokus
Ažurirano: 19.06.2017. 12:58h

Predsjednik opštine Nikšić Veselin Grbović priličio je prijem za dobitnike diplome „Luča“, njih 274, i darivao im po knjigu.

„Nkšićke škole oduvijek su davale sjajno znanje i obrazovanje svojim učenicima koji su kasnije činili okosnicu intelektualnog života ne samo našeg grada nego i Crne Gore i šire. Vas 274 koji ste ove godine zaslužili ovo najsjajnije priznanje crnogorskog školstva predstavljate onaj glavni oslonac budućeg razvoja Nikšića. Naš grad je ponosan na vas”, poručio je Grbović.

Kako je kazao pređeni put je tek dio puta ka sticanju znanja.

“Nadam se da ćete i dalje sa istim elanom i trudom uspjeti da postignete visoko obrazovanje koje ćete iskoristiti za plodonosan i stvaralački rad. Značajan ne samo za vas već i za cjelokupno društvo. Na vama je da istrajete na tom putu, a na nama da vam stvorimo još bolje uslove za školovanje i rad, kako bi vaši intelektualni potencijali i ambicije dobili punu afirmaciju. Scvaki vaš budući uspjeh biće i naš, a mi iz lokalne uprave znaćemo da vas popdržimo i pomognemo kao i do sada čemu u prilog ide činjenica da svake godine kroz stipendije i studentske nagrade izdvajamo značajna sredstva za tu svrhu”, kazao je Grbović.

On je dobitnicima diplome “Luča” poželio da i u daljem školovanju nastave sa ostvarivanjem dobrih rezultata, a kasnije i u obavljanju odgovornih poslova, a nastavnicima i profesorima da i dalje daju maksimum u obrazovanju i vaspitavanju mladih ljudi.

“Siguran sam da ćete kao što danas ponosno nosite ovo priznanje ubuduće kao prave lučonoše gdje god bili s ponosom nositi ime nikšićkih škola i našeg grada, a meni preostaje da vam poželim dobro zdravlje, puno radosti, uspjeha u daljem životu”, zaključio je predsjednik Opštine.

U ime dobitnika zahvalila se Ksenija Joksović, maturantkinja Gimnazije.

“Iza nas ostaje jedan bezbrižan period, bilo da je to osnovna ili srednja škola. Ono što slijedi je dosta teže, ali znam da ako slijedimo naše želje i pratimo svoj put ostvarićemo naš cilj. Vi ste nas danas učinili ponosnim na ono što smo postigli do sada, i mi ćemo se i dalje truditi da opravdamo vaše povjerenje za ponos našeg grada”, poručila je Joksović.

U svečanom program učestvovali su učenici Srednje muzičke škole “Dara Čokorilo”, Jovana Aleksić, Dragan Martiović i Ivana Dendić koji su na državnim i međunarodnim takmičenjima osvojali nagrade

Bonus video: