Zadrani obilaze kulturno-istorijske znamenitosti u Boki

Studijska posjeta Zadrana Tivtu i Boki trajaće do nedjelje, a pored delegacije koja se juče srela sa tivatskom gradonačelnicom, u njoj učestvuje i desetak zaposlenih iz Državnog arhiva Zadar, Sveučilišta u Zadru i petnaestak studenata tamošnjih fakulteta
64 pregleda 0 komentar(a)
Zadrani Zadar Tivat, Foto: Opština Tivat
Zadrani Zadar Tivat, Foto: Opština Tivat
Ažurirano: 12.05.2017. 11:02h

Gradonačelnica Tivta, prof. dr Snežana Matijević, primila je juče članove studijske delegacije iz Zadra, koja ovih dana boravi u višednevnoj posjeti Tivtu i Crnoj Gori.

Predsjednicu su ispred delegacije pozdravili profesori na Odjelu za kroatistiku i slavistiku Sveučilišta u Zadru dr Vanda Babić, dr Nenad Vertovšek i dr Denis Vekić, kao i dr Ante Gverić, direktor Državnog arhiva Zadar.

“Gosti su zahvalili su predsjednici Opštine Tivat na prijemu i ukazali na čvrstu volju inteziviranja saradnje ova dva primorska grada”, saopšteno je iz Matijevićkinog kabineta.

Studijska posjeta Zadrana Tivtu i Boki trajaće do nedjelje, a pored delegacije koja se juče srela sa tivatskom gradonačelnicom, u njoj učestvuje i desetak zaposlenih iz Državnog arhiva Zadar, Sveučilišta u Zadru i petnaestak studenata tamošnjih fakulteta.

Cilj im je da obiđu relevantne institucije, prirodne i kulturno-istorijske znamenitosti primorskog i centralnog dijela Crne Gore.

Bonus video: