Puštena u rad mini hidroelektrana "Vrelo"

Većinski vlasnik kompanije “Sinergi”, Tomaš Hajek je kazao da je ulaganje u energiju budućnost Crne Gore i najavio još sličnih investicija
372 pregleda 2 komentar(a)
hidroelektrana Vrelo put, Foto: Jadranka Ćetković
hidroelektrana Vrelo put, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 31.05.2015. 17:57h

U Tomaševu kod Bijelog Polja puštena je u rad mini hidroelektrana "Vrelo", vrijedna 1,7 miliona eura. Otvaranju su pored predstavnika investitora kompanije „Sinergi“ prisustvovali ambasadorka Češke Ivana Hlavsova i gradonačelnik Opštine Aleksandar Žurić.

Većinski vlasnik kompanije “Sinergi”, Tomaš Hajek je kazao da je ulaganje u energiju budućnost Crne Gore i najavio još sličnih investicija.

"Ulaganje u energiju je budućnost Crne Gore, zato što raspolaže ogromnim potencijalom koji treba da se iskoristi kroz bolje definisan sistem koji se primjenjuje u svijetu", istako je Hajek.

Predsjednik Opštine Aleksandar Žurić je najavio izgradnju još četiri mini hidroelektrane i istakao da je u toku još jedan projekat na kojem je trenutno suspendovana koncesija.

Snaga mini hidroelektrane "Vrelo" je 612 kW, dok je procijenjena godišnja proizvodnja 2,7 GW električne energije.

Nakon puštanja u rad mini hidroelektrane "Vrelo", na rijeci Bistrici u Majstorovini je postavljen kamen temeljac za izgradnju još jedne male hidroelektrane, vrijedne 7 miliona eura.

Bonus video: