Pejović: Nemam ništa sa 13 otkaza u Kombinatu

To vidite sa menadžmentom i stečajnom upravom KAP-a, poruka je Pejovića
67 pregleda 7 komentar(a)
Veselin Pejović, Foto: Savo Prelević
Veselin Pejović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.04.2015. 07:07h

Vlasnik Uniproma Veselin Pejović u odgovoru generalnom sekretaru Unije slobodnih sindikata Srđi Kekoviću saopštio je da nije nadležan za otkaze za 13 radnika Kombinata aluminijuma u stečaju, već da to pitanje moraju rješavati sa aktuelnim menadžmentom i stečajnom upravom KAP-a.

Prema riječima Kekovića, Pejović je izrazio želju za razgovorom, ali tek nakon što formalno preuzme imovinu KAP.

Uniprom rukovodi alumijumskom proizvodnjom od 19. jula prošle godine, a ima dodatni rok od šest mjeseci da uplati preostalih 13.880.000 eura za imovinu, nakon čega formalno postaje kupac imovine KAP-a. Uplatio je polovinu iznosa, odnosno 14 miliona.

“Razmotrićemo u ponedjeljak odgovor Pejovića i odlučiti što nam je dalje činiti”, kazao je Keković.

Keković je prije dva dana obratio vlasniku Uniproma od kojeg je tražio razgovor u vezi sa 13 otkaza koji su ove sedmice podijeljeni radnicima Kombinata, među kojima i Sandra Obradović, predsjednici Sindikata KAP-a.

Obradović i predstavnici Unije slobodnih sindikata smatraju da je ostala bez posla zbog svog sindikalnog djelovanja i zahtjeva da se radnicima omogući korišćenje godišnjih odmora.

Iz menadžmenta KAP-a njen i otkaz ostalih radnika obrazložili su potrebom za reorganizaciju cjelina Transport i Skladište.

Bonus video: