Budva traži 840.000 poreza, naplatila 268.185 eura

Naplata milionskih dugovanja građana i kompanija jedan su od prioriteta Opštine, isticano je u više navrata
0 komentar(a)
Petar Odžić, Foto: Vuk Lajović
Petar Odžić, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 01.02.2018. 19:04h

Sekretarijat za finansije Opštine Budva uputio je Centralnoj banci tokom decembra 54 zaključka o prinudnoj naplati protiv više od 30 kompanija, koje nijesu izmirile porez.

Prinudnom naplatom preko blokade računa zatraženo je da se naplati nešto više od 840.000 eura, a do sada je naplaćeno 268.185 eura, kazao je “Vijestima” sekretar Petar Odžić.

“Već sada možemo reći da će u 2018. biti rigoroznija prinutna naplata - fizičkim licima preko izvršitelja, a pravnim preko blokade računa preko Centralne banke“.

Naplata milionskih dugovanja građana i kompanija jedan su od prioriteta Opštine, isticano je u više navrata.

Na više od 100 stanova i poslovnih prostora koji su u vlasništvu ruskih, ukrajinskih i državljana repulika nekadašnjeg SSSR, Opština Budva je upisala hipoteku kako bi osigurala naplatu poreskog duga.

To je navodno bio jedini način kako dugovanja ne bi zastarjela.

Jedan od posljednjih načina nakon što se iscrpe sve zakonske mogućnosti je i prodaja nekretnina, kako bi se namirilo potraživanje.

“Naplata poreza je na jako zadovoljavajućem niovu. Nema prema kome nije neki pravni lijek upotrijebljen, da li je to zaključak o prinudnoj naplati, hipoteka ili blokada samog računa“, naveo je Odžić.

Bonus video: