Koprivica: Knežević otkrio odakle DPS-u dolazi enormna suma novca

"Sad je i laicima jasno otkud i onakva navalica sirotinje sa Konika da "donira" desetine hiljada eura DPS-u"
3840 pregleda 7 komentar(a)
Momo Koprivica, Foto: Demokratska Crna Gora
Momo Koprivica, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 05.01.2019. 13:03h

Tvrdnje Duška Kneževića samo su razotkrile ono što se odavno zna da je Demokratska partija socijalista (DPS) tajnim kanalima dolazi do enormnih suma novca, ocijenio je poslanik i potpredsjednik Demokratske Crne Gore Momo Koprivica.

On je komentarišući tvrdnje vlasnika Atlas grupe da je donirao novac DPS-u za kampanju za lokalne izbore u Podgorici u dogovoru sa predsjednikom DPS-a Milom Đukanovićem, kazao da su "crni fondovi ključni faktor nazovi izbornih pobjeda DPS-a".

"Ona bjelodano prikazuje da su crni fondovi baterije na koje radi kriminalizovana izborna mašinerija DPS-a. Iz svjedočenja Kneževića jasno proizlazi da je on bio izdašan finansijer i donator DPS-a, a pri tom ga nigdje nema u finansijskim iskazima, odnosno nema njegovog imena ni u završnim računima, ni u Izvještajima o prikupljenim i utrošenim sredstvima za izborne kampanje. Time se dokazuje da DPS tajnim kanalima dolazi do enormnih suma novca, ali i da nadležne institucije ne vrše suštinsku kontrolu finansiranja već blanko vjeruju DPS-u, odnosno vjeruju lopovu na njegovu "časnu" riječ", naveo je Koprivica.

Dodaje da "ako DPS krije imena finansijera i donatora koji se bave prijavljenim biznisom, šta li je tek sa licima koja ih finansiraju od profita stečenog trgovinom nelegalnih proizvoda?"

"Sad je i laicima jasno otkud i onakva navalica sirotinje sa Konika da "donira" desetine hiljada eura DPS-u. Pred očima crnogorske javnosti je još jedna u nizu skandaloznih afera koja ide u prilog tezi opozicije da su izbori pokradeni, da nikad nijesu održani u skladu sa fer uslovima, te da se DPS finansira na nelegalan način. Upravo nelegalan i tajni novac služi za nelegalne i tajne operacije kupovine glasova za račun DPS-a. Upravo se iz ovih crnih fondova isplaćuju i dnevnice "bezbjednosno interesantnim licima" i plaćenim ubicama koje vladajuća oligarhija upreže da se zastrašuju građani uoči izbora i napadaju opozicioni predstavnici, kao što je oružano napadnut poslanik Demokrata na Cetinju. Jasno je i da DPS ne samo da ima "institucionalnu prednost", nego i sa monopolom na crne finansijske fondove ulazi u izborne utakmice".

Koprivica navodi i da su "ova afera" i dokazi koji iz nje isplivavaju jedan je od razloga što Demokrate nijesu prihvatile plan DPS-a i Branimira Gvozdenovića.

"Tj. onih koji kradu na izborima i koji se finansiraju iz crnih fondova. Jasno smo saopštili da se ne mogu izmjene izbornog zakonodavstva vršiti prema planu onih koji kradu izbore koristeći crne fondove. I ovo kratko vrijeme pokazuje da bez sveobuhvatne izborne reforme nema fer izbora, a da je dogradnja i tzv "dalja reforma" simuliranje demokratije jer "dogradnja i dalja reforma" prema planu DPS-a znači da se crni fondovi i ilegalne pare ne unose više vrećama, nego u kožnim koferima. A onaj ko pristaje na tu lakrdiju DPS-a direktno minira interese opozicije, urušava borbu za fer izbore, te se postavlja pitanje da li se i to gaženje opozicionog interesa čini možda radi okrajka od nekog crnog fonda".

Kazao je i da se postavlja pitanje zašto nije formiran predmet u ovom slučaju, "ako je SDT ovo sve znao?"

"Upravo ovdje leži još jedan čvrst dokaz da su i ključne institucije pravosuđa zarobljene i da im se diriguje iz centrale vladajuće partije. Očigledno su pod pritiskom crnih fondova poklekle i ofirale se institucije sistema i suspendovana je vladavina prava", zaključio je Koprivica.

Bonus video: