Knežević: Mugoša će na kraju javno podržati Lekića

"Ubijeđen sam da Mugošin slom nije samo prinošenje žrtve na oltar SDP-a, već i na 23. i 24. poglavlja koja se ne mogu okončati samo sa Draganom Kuljačom i Lazarom Rađenovićem"
4 komentar(a)
Milan Knežević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Milan Knežević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 25.04.2014. 16:00h

Odluka podgoričkog odbora da Miomir Mugoša ne bude na izbornoj listi Demokratske partije socijalista (DPS) u Glavnom gradu je početak obračuna stranačke centrale sa aktuelnim gradonačelnikom, smatra član predsjedništva Demokratskog fronta Milan Knežević.

Podgorički odbor DPS usvojio je izbornu listu na čijem je čelu ministar psosvjete Slavoljub Stijepović, drugi je šef opštinskog odbora Vladan Vučelić a treća direktorka Montenegroe erlajnsa Daliborka Pejović, dok Mugoše nema na spisku kandidata za odbornike.

Predsjedništvo DPS-a prošlog mjeseca je odlučilo da Mugoša nakon tri mandata na čelu Glavnog grada, ustupi prvo mjesto na izbornoj listi aktuelnom ministru prosvjete. Mugoša je kazao da neće ići u penziju već da će se nakon isteka mandata sigurno baviti državnim poslom.

Dok je u DPS-u logično da Mugoše nema na donjem dijelu liste listi, s obzirom da nije među prva tri, Knežović smatra da je stranka počela konačan obračun sa gradonačelnikom i njegovim klanom.

“Zato me ne bi začudilo ako odlazeći gradonačelnik bude bojkotovao lokalne izbore ili u finišu kampanje javno podrži Miodraga Lekića.

Ubijeđen sam da Mugošin slom nije samo prinošenje žrtve na oltar SDP-a, već i na 23. i 24. poglavlja koja se ne mogu okončati samo sa Draganom Kuljačom i Lazarom Rađenovićem”, tvrdi Knežević.

Bonus video: