Gaši podnosi krivičnu prijavu protiv Bošnjak

"Uvjereni smo da će, ukoliko se Bošnjak ne pozove na imunitet koji ima budući da je i poslanik u Skupštini , gospodin Gaši dobiti adekvatnu satisfaksiju pred pravosudnim organima"
126 pregleda 8 komentar(a)
Isen Gaši, Foto: Arhiva "Vijesti"
Isen Gaši, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 02.02.2014. 18:29h

Odbornički klub Demokratske partije socijalista u Podgorici najavio je da će član Upravnog odbora "Čistoće" Isen Gaši podnijeti krivičnu prijavu protiv odbornice Pokreta za promjene Branke Bošnjak jer je kako tvrde "ironično, podrugljivo i sa omalovažavanjem govorila o njegovoj biografiji".

"Odbornica Branka Bošnjak politički primitivno i nepošteno pokušala je diskreditovati direktora gradske "Čistoće" Borislava Đuranovića, za koga su brojni predstavnici ne samo DPS-a, već i opozicije imali samo riječi hvale, rugajući se pri tom i na račun člana Upravnog odbora preduzeća Gašija. To potvrđuje i tonski zapis sa sjednice Skupštine", saopšteno je iz OO DPS-a.

Gradonačelnik Miomir Mugoša krajem sedmice je na Skupštini Glavnog grada izvirijeđao Bošnjak, nakon što je polemisala o izboru Đuranovića za izvršnog direktora "Čistoće".

On je kazao da je Bošnjak posljednja osoba koja može nekome da dijeli moralne pridike i da priča kako je neko izabran.

Iz DPS-a tvrde da je Bošnjak pokušala da diskriminiše predstavnika jednog od manjinskih naroda.

"Uvjereni smo da će, ukoliko se Bošnjak ne pozove na imunitet koji ima budući da je i poslanik u Skupštini Crne Gore, gospodin Gaši dobiti adekvatnu satisfaksiju pred pravosudnim organima. Nevješt je bio pokušaj drugog odbornika Pokreta za promjene, Tatjane Perović, da na samoj sjednici Skupštine "ispegla" i "izgladi" uvredljivi nastup i riječi svoje koleginice. Nakon upozorenja gradonačelnika odbornici Bošnjak, Perović je za govornicom saopštila doslovno: "nismo željele da nekoga uvrijedimo". Dakle, ona je pokušala da opravda uvredljive riječi svoje koleginice, ne pominjući pri tom ni mogućnost da je gradonačelnik nekoga vrijeđao", navode u DPS-u.

Izlaganje Perović, demantuje kao navode saopštenje iz PzP-a, da se navodno na sjednici nakon gradonačelnika niko nije mogao javiti za riječ.

"Bošnjak se kao odbornik ne bavi mnogo problematikom funkcionisanja grada, već je prepoznata kao neko ko javnosti agresivno nameće teme koje se najvećim dijelom dotiču sfere ličnog i privatnog – od toga ko u kakvom stanu živi i od koga ga je dobio, do toga kakva je čija biografija, ko je sa kim i u kakvom odnosu, koga voli, a koga mrzi. Pri svemu tome, u javnosti voli da se predstavlja akademskom titulom docenta, iako nema niti jednog jedinog studenta kome drži predavanja čime bi se opravdalo korišćenje te titule", saopšteno je iz DPS-a.

Gaši dobio stan 2005.

Sekretar sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj Miomir M. Mugoša na posljednjoj sjednici Skupštine saopštio je da je Isen Gaši dobio stan 2005. godine, objasnivši da mu ga je dodijelila stambena komisija preduzeća "Čistoća".

"..U skladu sa opštim aktima kojima su bila uređena pitanja rješavanja stambenih potreba zaposlenih u preduzeću, a koji su bili na snazi u tom periodu", kazao je Mugoša, odgovarajući na odborničko pitanje Bošnjak.

Komentarišući odgovor, Bošnjak je ocijenila da je Gaši dobio stan od tog preduzeća neobjašnjivo izbivši na vrh rang–liste, iako je stambena komisija ocijenila dokumentaciju nepotpunom, jer nije dokazao da nema kuću.

Ona je istakla da sumnja da je riječ o fiktivnom stanu, koji nije ni postojao, i da su mu kasnije dali 45.000 eura.

"Gaši je nakon prigovora i odluke Upravnog odbora "izbio" na prvo mjesto rang liste, ali po tvrdnjama, koje je dao medijima, nije mu se dodijelio stan nego sredstva što, u stvari, pokazuje da njemu nije ni trebalo rješavanje stambenog pitanja , jer je već imao kuću. Ima je i sad i svi to znamo", kazala je Bošnjak, navodeći da ima svu dokumentaciju.

Ona je istakla da "svi znaju ko je on i na koji način vas vas je zadužio", i da će priča dobiti sudski epilog.

Bonus video: