Šaranović: Bečić logičan izbor, dokazao se kao državnik

"Svaka njegova aktivnost bila je usmjerena prema svakom građaninu podjednako i nikada nije učinio niti jedan potez koji bi bio suprotan ocjeni da bi bio predsjednik svih građana", kazao je poslanik Demokrata

7152 pregleda 90 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Poslanik Demokrata Danilo Šaranović kazao je kako je logično da se oni koji ne žele propustiti priliku za "konačno penzionisanje" predsjednika države i lidera Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića, na predstojećim predsjedničkim izborima opredijele za jednog od građanskih kandidata, a da je lider Demokrata Aleksa Bečić logičan izbor.

"Opšti je utisak javnosti, a opravdavaju ga i dostupna istraživanja javnog mnjenja, da će se ishod predsjedničkih izbora moći naslutiti odmah nakon prvog kruga. Takva teza je zasnovana na sljedećoj tvrdnji: kako sada stvari stoje, Bečić, Milatović i Mandić imaju prilično ujednačene šanse za ulazak u drugi krug. Međutim, s obzirom da Bečić i Milatović kao građanski kandidati iz političkog centra imaju mnogo širi potencijal u drugom krugu, te da istraživanja pokazuju da u drugom krugu pobjeđuju kandidata DPS-a, logično je da se oni koji ne žele propustiti priliku za konačno penzionisanje Đukanovića opredijele za jednog od građanskih kandidata. U ovom trenutku, uz uvažavanje ostalih, Bečić je logičan izbor", saopštio je Šaranović.

Kazao je da se Bečić dokazao kao državnik, kao prvi predsjednik Skupštine, "nakon prve smjene korumpirane vlasti od uvođenja višestranačja".

"Pokazao je dostojnost i očiglednu zrelost da obavlja državničku funkciju, ali i opredjeljenje da sve svoje djelovanje podredi javnom interesu. Svaka njegova aktivnost bila je usmjerena prema svakom građaninu podjednako i nikada nije učinio niti jedan potez koji bi bio suprotan ocjeni da bi bio predsjednik svih građana, za razliku od aktuelnog, koji je bio predsjednik samo onima koji su glasali za njegovu partiju.

"U politički izazovnim okolnostima, kakve su bile nakon parlamentarnih izbora, bio je predsjednik Skupštine koji je pokazao sposobnost da obezbijedi potrebnu koheziju i smanji političke distance i među najudaljenijim političkim akterima u parlamentu. Prisjetimo se, oni koji su ga smjenjivali, prema sopstvenom priznanju, nijesu mogli naći zamjerku njegovom radu na funkciji predsjednika parlamenta, koji je, zahvaljujući njemu, postao najtransparentniji u regionu", saopštio je Šaranović.

Ovo su, kako je rekao, samo "neki od brojnih razloga" zbog kojih, "ako ne želimo eksperimente", Bečić treba da bude prvi izbor. "Svakako jeste i najbolji", zaključio je poslanik Demokrata.

Bonus video: