Kašćelan: Nadležni da hitno reaguju kako bi se spriječili dalji prekidi u snabdijevanju Tivta strujom

"Sa velikom zabrinutošću i ogorčenjem obraćamo se povodom učestalih nestanaka električne energije koji već duže vrijeme negativno utiču na svakodnevni život svih nas"

8887 pregleda 5 komentar(a)
Kašćelan, Foto: DPS
Kašćelan, Foto: DPS

Predsjednik Opštinskog odbora (OO) Demokratske partije socijalista (DPS) Tivat Nebojša Kašćelan pozvao je danas nadležne na hitnu reakciju kako bi se spriječili dalji prekidi u snabdijevanju Tivta električnom energijom.

Taj grad u proteklih petnaestak dama doživio je dva višečasovna opšta ispada u elektrosnabdijevanju, zbog oštečenja elektroinfrastrukture od nesavjesnih izvođača građevinskih radova te istovremene nemogućnosti da se zbog administrativnih problema, u pogon stavi alternativni dalekovod.

Danas je Tivat par sati bio bez struje zbog velikog kvara na regionalnom elektroenergetskom sistemu koji je prouzrokovao prekide snabdijevanja u većem dijelu Crne Gore, Bosne i Hercegovine (BiH), Hrvatske i Albanije.

"Sa velikom zabrinutošću i ogorčenjem obraćamo se povodom učestalih nestanaka električne energije koji već duže vrijeme negativno utiču na svakodnevni život svih nas. Ovi prekidi u snabdijevanju električnom energijom ne samo da izazivaju brojne neprijatnosti, već i ozbiljno ugrožavaju bezbjednost i sigurnost naših građana, kao i normalno funkcionisanje privrede i javnih službi", naveo je u saopštenju čelnik tivatskog DPS-a.

Kašćelan je tim povodom upitao nadležne "zašto se, uprkos brojnim obećanjima i planovima za unapređenje elektroenergetske mreže, i dalje suočavamo sa ovakvim problemima", te "gdje su sredstva koja su navodno uložena u modernizaciju i održavanje infrastrukture."

"Imajući u vidu činjenicu da su problemi sa snabdijevanjem električnom energijom počeli prošle godine u periodu primopredaje žicare Kotor-Lovćen, da li je tehnički prijem urađen i da li funkcionisanje iste utiče na snabdijevanje električnom energijom građana? Ko će snositi odgovornost za ove učestale prekide i zašto nema transparentnosti u vezi sa stvarnim razlozima ovih nestanaka struje?", zapitao je Kašćelan ističući da "građani Tivta imaju pravo na tačne i pravovremene informacije."

On je od čelnika Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) i sa njom povezanih elektrodistributivnih i elektroprenosnih preduzeća zatražio da javnosti objasne "koji su konkretni planovi EPCG i nadležnih institucija za rješavanje ovog problema", te da odgovore Tivćanima "koliko dugo ćemo još biti taoci neefikasnog sistema koji očigledno nije u stanju da odgovori na osnovne potrebe građana".

"DPS Tivat zahtijeva hitnu reakciju nadležnih organa i institucija, te tražimo da se u najkraćem roku sprovedu sve neophodne mjere kako bi se spriječili dalji prekidi u snabdijevanju električnom energijom. Takođe, pozivamo na odgovornost svih onih koji su svojim nečinjenjem ili neadekvatnim radom doprinijeli ovoj situaciji", naveo je Kašćelan poručujući da građani Tivta "zaslužuju pouzdano snabdijevanje električnom energijom i odgovornu upravu koja će biti u stanju da osigura nesmetano funkcionisanje svih vitalnih sistema".

Bonus video: