DPS: Idejno rješenje za novi grb i zastavu Opštine Zeta, pokazuje namjeru da se potisne crnogorski identitet

Iz OO DPS Zeta poručili aktuelnom rukovodstvu Opštine da povuče "kvislinško obilježje", i kazali da "ako to ne uradi, onda makar da se ne navikava na njega jer će biti promijenjeno vrlo brzo zajedno sa sluganskim rukovodstvom opštine"

8063 pregleda 46 reakcija 46 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Objavljivanje idejnog rješenja za novi grb i zastavu Opštine Zeta, nedvosmisleno pokazuje namjeru da se crnogorski identitet Zete potisne i da mu se pripoje karakteristike nečega što nikada nije bilo zetsko, saopšteno je iz Opštinskog odbora (OO) Demokratske partije socijalista Zeta.

Poručili su rukovodstvu Zete da povuče "kvislinško obilježje", i kazali da "ako to ne uradi, onda makar da se ne navikava na njega jer će biti promijenjeno vrlo brzo zajedno sa sluganskim rukovodstvom opštine".

"Prikazana zastava, sa grbom postavljenim na trobojci identičnog rasporeda boja kao na zastavi Srbije jasno pokazuje pravu namjeru nalogodavaca ovog sramnog čina. Ovaj grb i zastava ne predstavljaju našu bogatu istoriju, kulturu i tradiciju već simbolizuje predaju i odricanje od našeg identiteta i nasljeđa i upravo zbog toga ih nećemo ni smatrati svojim već kao legitimaciju onih čija je mjera vrijednosti izdajništvo i služenje tuđem gospodaru. Ovo rješenje grba i zastave ima za cilj da satre crnogorstvo Zete, raskine sve veze sa crnogorskom istorijom i kulturom, i uvede nas u okrilje tuđe ideologije", navodi se u saopštenju.

Zeta
foto: DPS Zeta

Iz DPS-a su kazali "da se Crna Gora iznjedrila na temeljima slavne zetske istorije i da su Crna Gora i Zeta neraskidivo isprepletene u hiljadugodišnji spoj državnosti, postojanja i nesalomivosti".

"Naša prošlost je utkala u nas vrijednosti koje ćemo sačuvati, naš identitet je naša svetinja koju nećemo nikome predati, a duh Zete je nepobjediv i naš identitet nije na prodaju", zaključuje se u saopštenju

Bonus video: