Bez poslanika na listi DPS-a za podgoričke izbore

Na listi bi, prema nezvaničnim informacijama "Vijesti", trebalo, između ostalih, da budu Andrija Klikovac, Ksenija Aranitović, Maja Miročević Rotolo, Vladan Arsović, Stefan Ćulafić, Šukrija Žuti Serhatlić...

34253 pregleda 140 reakcija 38 komentar(a)
Ilustracija, Foto: DPS
Ilustracija, Foto: DPS

Na listi Demokratske partije socijalista (DPS) za predstojeće izbore u Podgorici neće biti poslanika iz državnog parlamenta, izuzev Nermina Abdića, koji bi trebalo da predvodi listu, saznaju nezvanično "Vijesti".

DPS je za večaras u 20 časova zakazao sjednicu odbora glavnog grada, na kojoj bi trebalo da utvrdi listu za izbore zakazane za 29. septembar.

Na njoj bi, prema nezvaničnim informacijama "Vijesti", trebalo, između ostalih, da budu Andrija Klikovac, Ksenija Aranitović, Maja Miročević Rotolo, Vladan Arsović, Stefan Ćulafić, Šukrija Žuti Serhatlić...

"Vijesti" su prije devet dana objavile da DPS vaga između toga da li da na njihovoj listi budu uglavnom nova, odnosno javnosti manje poznata i nepoznata lica ili ona najprepoznatljivija iz državnog parlamenta.

Izvor iz te stranke rekao je tada da su u toj dilemi iz dva razloga.

“Prvo zato što, prema novom Zakonu o sprečavanju korupcije, može biti odlučeno da poslanici više ne mogu biti odbornici. Drugi razlog je to što je pitanje da li bi zbog cijele priče bilo bolje da se na izbore ide s novim ljudima”, rekao je sagovornik.

Poslanici DPS-a Ivan Vuković, Abdić, Zoja Bojanić Lalović, Nikola Rakočević, Mihailo Anđušić i Aleksandra Despotović su i odbornici u Skupštini Glavnog grada.

Bonus video: