NSD Nikšić: DPS javnim pritiscima i tajnim djelovanjem na tužioce i sudije pokušava da zaustavi razvoj našeg grada

Apokaliptično stanje je samo u DPS-u i glavama njihovih funkcionera koji su svjesni da se nikad više neće naći na pozicijama odlučivanja u Nikšiću, poručili su iz Nove srpske demokratije

5081 pregleda 16 komentar(a)
Foto: NSD
Foto: NSD

Iz nikšićkog odbora Nove srpske demokratije (NSD) su poručili DPS-u da ostave njihove funkcionere na miru i ne dociraju tužilaštvu.

"Znamo da ovim pritiscima u javnosti i tajnim djelovanjem prema tužiocima i sudijama na koje još uvijek imate uticaj preko mafijaških klanova pokušavate da spriječite razvoj Nikšića i Crne Gore, ali vam to neće uspjeti", ocijenili su iz NSD-a.

Apokaliptično stanje je samo u DPS-u i glavama njihovih funkcionera koji su svjesni da se nikad više neće naći na pozicijama odlučivanja u Nikšiću. Isto važi i za Crnu Goru u kojoj bi voljeli da se i dalje sudska grana vlasti i tužilaštvo nalaze pod njihovom kontrolom i da oni diktiraju kako bi trebalo da postupaju, navodi se u saopštenju nikšićkog odbora NSD-a.

"Ipak tužilaštvo treba da se pozabavi time zašto je Opština Nikšić platila osam miliona evra za štetu građanima Vira za koju je bila odgovorna privatna firma koju drže rođaci Mila Đukanovića a iza koje je i stajao sami Milo Đukanović koji je naredio da se tadašnja šteta isplati iz budžeta opštine a da je ne plate oni koji su za istu odgovorni", dodaje su saopštenju.

Iz NSD-a ističu da je u odnosu na to smiješno kritikovati ugovor o efikasnom korišćenju energije u kom se iz ostvarenih ušteda električne energije finansira, kako kažu, jedan od najboljih projekata u istoriji Nikšića koji predstavlja najbolje prakse iz EU i koji je pohvaljen čak i od predsjednice Slovenije koja je prva od zemalja regiona ušla u EU.

"Projekat u kom je Opština Nikšić u toku samog izvođenja ostvarila pasivnu zaradu od preko pola miliona evra a nakon isteka garantnog perioda imaće još preko dva miliona evra pasivne zarade. Građani nisu platili devet i po miliona već će ih Opština kroz smanjenu potrošnju električne energije u narednih 18 godina uštedjeti i kroz njih platiti ovu investiciju", navode iz NSD-a.

Dodaju da se osam miliona koje je Opština u vrijeme DPS-a platila za štetu koji je nanio drugi ne mogu nikada nadoknaditi.

"Smetlište Mislov do koji su nam ostavili kao ekološku tempiranu bombu je bilo slika njihove vladavine ovim gradom. Znamo da im teško pada što se to sanira i što tako nešto više nikada neće postojati u našem gradu.

Problem pasa lutalica se rešava sa novim azilom za pse većeg kapaciteta koji je u izgradnji i treba uskoro da bude završen. Znamo da im i to teško pada jer oni taj problem nisu umjeli decenijama da riješe", poručuju iz NSD-a.

Smatraju i da za problem sa kravama ne može biti odgovorna lokalna samouprava i dodaju da je tu urađeno sve ono što je bila zakonska obaveza opštine.

"Takođe za ono što rade neodgovorni pojedinci koji su istovarali đubrivo gdje ne treba ne može biti odgovorna lokalna samouprava ali je ona adekvatno procesuirala onoga ko je za to odgovoran. Problema će uvijek biti ali se oni sada rešavaju za razliku od vremena kada je na vlasti bio DPS", ističu iz NSD-a.

Iz nikšićkog odbora te partije su poručili DPS-u da ostave njihove funkcionere na miru i ne dociraju tužilaštvu.

"Znamo da ovim pritiscima u javnosti i tajnim djelovanjem prema tužiocima i sudijama na koje još uvijek imate uticaj preko mafijaških klanova pokušavate da spriječite razvoj Nikšića i Crne Gore, ali vam to neće uspjeti", ocijenili su iz NSD-a.

Iz te partije su kazali da je žalosno da je Crna Gora bila svedena na to da je predsjednica Vrhovnog suda u tom vremenu bila obični mjesni aktivista DPS-a u Kolašinu kome je nadređena bila Aleksandra Vuković Kuč.

"Možete misliti kolika je onda kontrola tog sistema bila sa drugih značajnih adresa iz DPS kada je ta persona u partijskoj strukturi komandovala Vesni Medenici. Zahtjevamo da nadležni organi ispitaju te okolnosti kao i da otkriju mrežu uticaja DPS i njihove mafije na sudstvo i tužilaštvo u Crnoj Gori koje vjerovatno u dobrom dijelu i dalje drže pod svojim, istina sve manjim uticajem", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: