Božović: Ne mogu razumjeti da bilo koji mlad čovjek može dati glas DPS-u

Poslanik SNP-a kaže da su bivši direktor policije i "njegova sporadična priznanja ozbiljnih krivičnih djela" još jedan "trag starog DPS režima kojeg se polako oslobađamo"

2927 pregleda 26 reakcija 26 komentar(a)
Foto: SNP
Foto: SNP

Poslanik Socijalističke narodne partije (SNP) Bogdan Božović kazao je da ne može razumjeti da "bilo koji mlad čovjek" može dati glas Demokratskoj partiji socijalista (DPS) ili "njihovim partijama satelitima".

On je saopštio da su bivši direktor policije Slavko Stojanović i "njegova sporadična priznanja ozbiljnih krivičnih djela" još jedan "trag starog DPS režima kojeg se polako oslobađamo".

Stojanović je, kako kaže, "svjedok jedne beskrupulozne ere, vladavine režima u kojem je mafija ušla u sve ključne institucije države".

"Kada postoji sprega države i kriminalnih struktura, jasno je zašto je direktor policije bio pod pritiskom i, po sopstvenom skandaloznom priznanju, nije spriječio ubistva za koja su imali informacije. A i kako će kad je saradnja bila na visokom nivou", saopštio je Božović.

"Direktori policije bili su dio kriminalnih grupa, prva dama sudstva i specijalni tužioci osumnjičeni za stvaranje kriminalne organizacije, zloupotrebu službenog položaja, osumnjičeni da su pripadali klanovima. Hapšenje njihovih sinova govori o slobodi koju su imali u tom 'porodičnom biznisu'. Šteta po državnu kasu ne mjeri se tim jednim kamionom cigareta, jer ko zna koliko je tu kamiona 'prošlo', već milionima sklonjenim ko zna gdje. Da je ovo Monako, pa mnogo je. Trebaće nam decenije da razbijemo tu hobotnicu ”, dodaje poslanik SNP-a.

Kaže da su građani željni pravde, a da su kapaciteti UIKS-a mali "za sva njihova zlodjela".

“U tom višedecenijskom mraku bili smo mi ili oni. A oni su imali državu i mafiju. Zato danas ne mogu razumjeti da bilo koji mlad čovjek može dati glas DPS-u ili njihovim partijama satelitima. Nasuprot njih stojimo mi. Sigurnost, stabilnost, doslednost. U našoj višedecenijskoj borbi protiv kriminala i korupcije”, zaključio je Božović.

Bonus video: