Kemp: Posao poslanica i poslanika je da u Skupštini zastupaju interese građana

"Brajović je zahvalio na kontinuiranoj podršci Velike Britanije članstvu Crne Gore u NATO"
95 pregleda 10 komentar(a)
Alison Kemp, Ivan Brajović, Foto: Skupština Crne Gore
Alison Kemp, Ivan Brajović, Foto: Skupština Crne Gore
Ažurirano: 21.06.2017. 12:09h

Posao poslanica i poslanika je da u Skupštini zastupaju interese građana koji su ih birali, saopštila je danas Alison Kemp, ambasadorka Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Crnoj Gori.

Kako je saopšteno iz Skupštine Crne Gore, predsjednik Skupštine Ivan Brajović se danas sastao sa Kemp.

"Na sastanku je iskazano zadovoljstvo postojećim nivoom bilateralnih odnosa, kao i uvjerenje da postoje brojni potencijali za njihovo dalje snaženje posebno u oblasti ekonomije. Brajović je zahvalio na kontinuiranoj podršci Velike Britanije članstvu Crne Gore u NATO. Sagovornici su razmijenili mišljenja o unutrašnjim političkim prilikama u Crnoj Gori i Velikoj Britaniji, kao i o aktuelnim dešavanjima u regionu Jugoistočne Evrope", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je Brajović jposebno upoznao ambasadorku sa parlamentarnim izborima i funkcionisanjem Skupštine Crne Gore.

S tim u vezi ambasadorka Kemp je istakla da je pozicija Velike Britanije veoma jasna, te da se u potpunosti slaže sa nalazima Izvještaja OEBS/ODIHR. Sagovornici su istakli značaj Vestminsterske fondacije i projekata koje je finansirala u Crnoj Gori koji su, između ostalog, doprinijeli i jačanju kapaciteta Službe Skupštine Crne Gore", piše u saopštenju Skupštine Crne Gore.

Bonus video: