Knežević sa gradonačelnikom Voronježa: Spremni da razmotre projekte od obostranog interesa

Iz DF-a je rečeno da je Knežević istakao i potrebu razmatranja ideje o otvaranju čarter linije Voronjež – Tivat, i o formiranju turističkih predstavništava Voronježa u Budvi i Budve u Voronježu
52 pregleda 2 komentar(a)
Milan Knežević, Voronjež, Foto: Demokratski front
Milan Knežević, Voronjež, Foto: Demokratski front
Ažurirano: 12.05.2017. 09:34h

Crnogorska delegacija, koju predvodi Milan Knežević, tokom posjete Voronježu povodom proslave Dana pobjede ruskog naroda, imala je u okviru brojnih susreta i sastanak s gradonačelnikom Voronježa, Aleksandrom Gusevim i njegovim saradnicima, tokom kojeg su razmatrani modaliteti uzajamne saradnje, saopšteno je iz Demokratskog fronta.

"Zahvaljujući crnogorskoj delegaciji na učešću u obilježavanju Dana pobjede i učestvovanju na besmrtnom maršu, gradonačelnik Gusev je izrazio spremnost da se u narednom periodu razmotre brojni projekti od obostranog interesa i značaja. Knežević je upoznao gradonačelnika Voronježa i njegove saradnike sa privrednim, posebno turističkim potencijalima Crne Gore, i pritom naglasio činjenicu da je u prošloj godini trista hiljada ruskih turista ostvarilo devet miliona noćenja u Crnoj Gori, da su time značajno doprinijeli ekonomskoj održivosti naše zemlje, i dokazali da su upravo oni, zajedno sa srpskim turistima, naši najbolji gosti na crnogorskom primorju", navodi se u saopštenju.

Iz DF-a je rečeno da je Knežević istakao i potrebu razmatranja ideje o otvaranju čarter linije Voronjež – Tivat, i o formiranju turističkih predstavništava Voronježa u Budvi i Budve u Voronježu.

"Takođe je ukazao i na perspektive kulturno-naučne saradnje Voronješkog univerziteta i Instituta za srpski jezik i kulturu, čiji je predsjednik Budimir Aleksić. Menadžer opštine Budva Milo Božović upoznao je gradonačelnika Guseva s privrednim potencijalima opštine Budva, potencirajući mogućnost novih investicija u oblasti turizma, kao i direktne saradnje između dva grada, i pozvao gradonačelnika Voronježa da sa svojim saradnicima posjeti Budvu. Učesnici sastanka su se saglasili da oforme mješovitu radnu grupu na čijem čelu bi bio Ljubomir Radinović, predsjednik Društvo rusko-srpsko crnogorskog prijateljstva „Slovenski most“, a ova radna grupa bi imala za cilj da pripremi projekte na planu dalje saradnje, koji bi na narednom susretu bili konkretizovani", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: