Demokrate: Predsjednik DPS Nikšić regrutuje lica iz kriminalnog miljea za obračun sa političkim protivnicima

Demokrate saopštile da je jedino što ostaje nepoznato to zašto se izjave "napadača, kradljivaca, prestupnika i dilera droge ne štampaju sa logoom DPS-a?
5395 pregleda 8 komentar(a)
Ilustracija
Ilustracija

Ono što se prvo zapaža kod izjave koju su potpisala trojica vandala koji su, u gluvo doba noći, napali poslanika Demokrata, Moma Koprivicu, jeste da ta izjava nije odštampana na memorandumu DPS-a, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

"To je samo neuspio pokušaj da se DPS ogradi od lica sa dosijeima koje predsjednik OO DPS-a Nikšić regrutuje kako bi ih, kad im zatreba, angažovao za prljave poslove i napade na neistomišljenike i političke protivnike", navodi se u saopštenju.

Demokrate tvrde da im nije namjera da se upuštaju u polemiku sa "dokazanim prestupnicima" već da, zbog javnosti, predoče dokaze za tvrdnju da predsjednik OO DPS Nikšić "regrutuje lica iz kriminalnog miljea za obračun sa političkim protivnicima i neistomišljenicima.

"Jedan od onih koji je potpisao izjavu u kojoj se, između ostalog, tvrdi da su perjanice DPS-a, greškom udarile u dovratnik vrata poslanika Koprivice, jeste Igor Radojičić. To je lice koje je 2017. godine osumnjičavano za krivično djelo krađe, o čemu postoji i pisani trag u medijima, o čemu dostavljamo dokaze. Isto tako, porodični dom ovog osudjivanog lica nije u zgradi u kojoj živi poslanik Koprivica, kako se to, u izjavi koja iz nepoznatih razloga nije odštampana na memorandumu DPS-a, bezočno tvrdi. Držimo da javnosti, onda, nije potrebno objašnjavati odakle on na vrata Koprivice".

Kako navode kad je riječ o drugom potpisniku izjave na portalu hrvatskog Novog lista, u članku objavljenom 12. decembra 2017. godine, pod naslovom "Crnogorska marihuana u Rijeci" stoji da je "drugi od potpisnika izjave pisane u kancelariji DPS-a, iako se to nigdje ne navodi, završio u istražnom zatvoru u Rijeci zbog krijumčarenja droge. Osim njega, u zločinačko udruženje, bili su uključeni i njegovi roditelji, što samo znači da DPS prilikom regrutovanja novih članova mnogo drži i do njihovog kriminalnog pedigrea".

"Kad smo kod regrutovanja novih članova, čime DPS ovih dana voli da se pohvali, da obavijestimo javnost da se prije desetak dana DPS pohvalio i regrutovanjem Borisa Bijelića, lica koje je prije oko godinu dana uhapšeno zbog ubistva u pokušaju, o čemu, takođe, postoje dokazi u medijima, ali i na Fejsbuk profilu Bijelića koji se takođe pohvalio da mu je predsjednik OO DPS-a Nikšić uručio člansku kartu DPS-a. Nismo ni sumnjali da DPS i kriminalci sarađuju na obostrano zadovoljstvo. Na jednoj od fotografija sa Bijelićevog Fejsbuk profila, vidi se da ni Đukanović ne krije zadovoljstvo svojim kadrom iz kriminalnog miljea", navode Demokrate u svom saopštenju.

Poručuju da su sve ovo dokazi da je DPS "šef organizovanim kriminalnim grupama zato što njihov nikšićki odbor i predsjednik tog odbora regrutuju dokazane vandale i ljude osumnjičene za teška krivična djela u svrhu obračuna sa istaknutim opozicionim predstavnicima, a nakon što njihove kriminalne uzdanice, budu razotkrivene, onda im iz DPS-a pružaju logističku podršku u vidu pisanja lažnih saopštenja, čime im, kao što se vidi, i ne čine nikakvu uslugu".

Demokrate zaključuju da je jedino što ostaje nepoznato to zašto se izjave "napadača, kradljivaca, prestupnika i dilera droge ne štampaju sa logoom DPS-a?"

Bonus video: