SDP: Opravdani zahtjevi građana da opozicija ne učestvuje na izborima

Ta stranka, kako su kazali, podržava napore organizatora građanskog protesta da pomognu stvaranju fer i demokratskih uslova formiranje tehničke vlade, što je dobilo nepodjeljenu podršku opozicionih partija
1684 pregleda 8 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Sdp
Ilustracija, Foto: Sdp

Poslanici Socijaldemokratske partije (SDP) neće prisustovati današnjoj sjednici Skupštine, kazali su iz te stranke ocjenjujući opravdanim zahtjev da se opozicija, dok se ne stvore fer i demokratski uslovi i ambijent, obaveže da neće učestvovati na svim narednim izborima.

Učesnici protesta „97 hiljada-Odupri se“ pozvali su opozicione partije da napušte Skupštinu Crne Gore i bojkotuje sve izbore dok ne budu ispunjeni njihovi zahtjevi.

"Snažno podržavajući opravdani revolt građana Crne Gore nakon otvaranja afere Koverat, kao i svakodnevni nasrtaj na njihov socijalni položaj, smatramo opravdanim zahtjev da se opozicija, dok se ne stvore fer i demokratski uslovi i ambijent, javno obaveže da neće učestvovati na svim narednim izborima", kaže se u saopštenju SDP-a.

Ta stranka, kako su kazali, podržava napore organizatora građanskog protesta da pomognu stvaranju fer i demokratskih uslova formiranje tehničke vlade, što je dobilo nepodjeljenu podršku opozicionih partija.

"Svjesni smo da svaka promjena i stvaranje pristojnog i demokratskog društva mora imati podršku i naših evropskih i evroatlanskih partnera uvažavajući njihove ocjene u želji da i oni pomognu neophodne promjene", kazali su iz SDP-a.

Bonus video: