Bordalas: Svi španski treneri se sada dive Mamardašviliju, a kada sam mu omogućio debi - proglasili su me ludim

Pepe Bordalas, prvi trener Georgija Mamardašvilija na najvećem nivou tvrdi da je već na prvom treningu uočio nevjerovatan potencijal golmana Gruzije

4313 pregleda 0 komentar(a)
Čak ni strijelac Ronaldovog kalibra nije uspio iz tri šanse da matira mladog golmana, Foto: REUTERS
Čak ni strijelac Ronaldovog kalibra nije uspio iz tri šanse da matira mladog golmana, Foto: REUTERS

Gruzija je najljepša priča Eura 2024, debitant je uspio da se plasira u nokaut fazu i slijedi utakmica osmine finala sa Španijom.

Prelijepe stranice ispusuju i igrači selektora Vilija Sanjola, svi se dive driblinzima HvičeKvarachelije, Žorž Mikautadze je najbolji strijealc grupne faze sa po golom u svakoj utakmici, ali...

Ali učinak golmana Georgija Mamardašvilija je ipak bio presudan. On je najuspješniji golman grupne faze.

"Kada sam ga prvi put naznačio da brani za Valensiju, ljudi su me nazivali ludim. No, vidio sam na treningu kako je branio, kako je pravio razliku. Odmah sam sve shvatio, nisam imao dilemu", kazao je Pepe Bordalas, koji je u sezoni 2021/2022. bio trener Valensije.

Mamardašvili je sjajno branio u prošloj sezoni u dresu "slijepih miševa". U 37 utakmica u La Ligi, 23-godišnji golman u čak 14 je sačuvao mrežu netaknutom.

"Napredovao je i uzdigao se zahvaljući marljivom radu i programu koji smo mu omogućili na treninzima. Pred našim očima svakog je dana bio sve bolji golman. Svi treneri u Španiji znaju kakva je Mamardašvili klasa, on donosi puno ekipi za koju brani",zaključio je Bordalas, koji sada vodi Hetafe.

Bonus video: