„Jelena Plemenita Kraljica” na Cetinju

Knjiga je rezultat višegodišnjeg dokumentarnog istraživanja života crnogorske princeze i italijanske kraljice

1349 pregleda 0 komentar(a)
Foto: promo
Foto: promo

Promocija knjige “Jelena Plemenita Kraljica” čiji je autor predsjednik Kulturno-filantropskog udruženja “Regina Sapientiae”, Guglielmo Bonanno di San Lorenzo, biće održana danas u galeriji Centra za kulturu Prijestonice Cetinje u 19 časova.

Knjiga je rezultat višegodišnjeg dokumentarnog istraživanja života crnogorske princeze Jelene Petrović Njegoš koja je udajom za Viktora Emanuela III postala kraljica Italije 1900.

“Kroz detaljan prikaz, ne zanemarujući nijedan aspekat, opisan je život istinske kraljice koja je uspjela da osvoji srca i zasluži divljenje naroda svojim upornim, a tihim milosrđem. Autor je pasionirani poznavalac savremene istorije i Drugog svjetskog rata, biograf Savojske kuće, autor temeljnih istraživanja na temu italijanske kraljevske porodice”, piše u saopštenju.

Promocija se organizuje u sklopu dobrotvornog projekta pod nazivom “Jelenina đeca” koji realizuje “Regina Sapientiae” u saradnji sa Centrom za kulturu i Prijestonicom Cetinje, a prihod od prodaje knjiga ići će u humanitarne svrhe.

Bonus video: