Italijani suspendovani na šest mjeseci zbog napada na crnogorskog sudiju, ne igraju Svjetski kup

Kazna za „setebelo” je epilog dešavanja tokom i nakon četvrtfinalne utakmice protiv Mađarske u Parizu, čiji je akter bio i naš arbitar Veselin Mišković

6239 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Skandal sa Olimpijskih igara je dobio epilog - vaterpolo reprezentacija Italije je suspendovana iz svih takmičenja pod okriljem Fine u narednih šest mjeseci.

Kazna za „setebelo” je epilog dešavanja tokom i nakon četvrtfinalne utakmice protiv Mađarske u Parizu, čiji je akter bio i crnogorski sudija Veselin Mišković.

Italijani su tada bili ljuti na arbitre nakon što je gol Franćeska Kondemija jer je u trenutku kada je ispustio loptu zakačio po licu Mađara Silarda Janšika koji ga je čuvao.

Kondemi je nakon gledanja VAR-a zaradio "brutaliti", a Mađari kasnije stigli do trijumfa i plasmana u polufinale.

Jedinica za integritet vodenih sportova je uz šestomjesečnu suspenziju odredila i kaznu od 100 hiljada dolara, od kojih Vaterpolo savez Italije mora da plati polovinu u narednih 90 dana.

"Pojedini igrači i selektor Sandro Kampanja su navodno fizički i verbalno napali sudije na parkingu bazena, dok se italijanski autobus spremao za povratak u Olimpijsko selo", navodi Gazeta delo sport.

Italija tako neće učestvovati u Svjetskom kupu koji počinje u januaru naredne godine.

Od 6. do 11. prvog mjeseca u 2025. na kvalifikacionom turniru u Novom Sadu učestvovaće i Crna Gora.

Bonus video: