Srbija: Za monstruozno ubistvo majke osumnjičen njen mlađi sin

Istražni sudija Petrović je izjavio da je glava ubijene bila "odrubljena i da se nalazila na stolu", a da je Savo, iako je bio teško povrijeđen, obavijestio policiju o zločinu
92 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 09.01.2012. 17:26h

Za monstruozno ubistvo Mirjane Todorović (60) iz Jagodine, koje je počinjeno u subotu oko 15 sati, policija u Jagodini je osumnjičila njenog mlađeg sina Savu Todorovića (31), javlja agencija Tanjug.

"Protiv Todorovića je podnijeta krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo teško ubistvo", saopšteno je iz Policijske uprave u Jagodini.

"Todorović se tereti da je 7. januara, u porodičnoj kući u Jagodini, sa više uboda oštrim i više udaraca tupim predmetom, lišio života majku Mirjanu", stoji u saopštenju.

"Osumnjičeni je zbog povreda, koje je nakon izvršenja krivičnog djela, sam sebi nanio, smješten u Kliničko bolnički centar u Kragujevcu", navodi se u saopštenju.

Prema obdukcijskom nalazu, smrt je nastupila poslije uboda nožem u grudni koš, nakon čega je došlo do određenog broja udaraca čekićem u glavu i odsijecanja glave

Prema obdukcijskom nalazu, smrt je nastupila poslije uboda nožem u grudni koš.

"Nakon toga je došlo do određenog broja udaraca čekićem u glavu, a zatim do odsijecanja glave i stavljanja na sto", rekao je predsjednik Višeg suda u Jagodini, Dragan Janićijević.

Nekoliko sati poslije ubistva, istražni sudija Višeg suda u Jagodini, Zoran Petrović, koji je bio prisutan i na uviđaju, izjavio je da zločin, "na ovakav način nikada nije počinjen u Jagodini".

Majka obezglavljena, sin izboden

Obezglavljeno tijelo Mirjane Todorović (60) pronađeno je u subotu u porodičnoj kući u Jagodini, javile su regionalne agencije.

Jagodinska policija je u subotu oko 15:00 sati tijelo nesretne žene pronašla u fotelji, dok je odsječena glava bila na stolu.

Policija je tijelo nesretne žene pronašla u fotelji, dok je odsječena glava bila na stolu

Sin Sava, koji je i pozvao policiju, imao je dvije ubodne rane u grudima i kolima Hitne pomoći prebačen je u jagodinsku bolnicu.

Policija je, po dolasku u kuću u Teslinoj ulici broj 10 u Jagodini, Mirjaninog mlađeg sina zatekla kako spava na spratu porodične kuće.

Policajci pokušavaju da pronađu tragove koji bi mogli ukazati ko je svirepi ubica.

Galerija

Bonus video: