Rusija: Odbijamo diktate iz SAD

"Za žaljenje je to što Vašington nastavlja da sijledi logiku konfrontacije. Naš stav prema američkoj praksi uvođenja sankcija je dobro poznat: smatramo takve jednostrane restrikcije nezakonitim i nećemo raditi po diktatu SAD", naglašava u saopštenju ruskog Ministarstvo spoljnih poslova
0 komentar(a)
Kremlj, Moskva, Foto: Shutterstock
Kremlj, Moskva, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 12.12.2014. 20:05h

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije istaklo je da se neće ponašati po diktatu Sjedinjenih Američkih Država.

Saopštenje je objavljeno kao odgovor na planove planove SAD da prošire ekonomski i vojni pritisak na Rusiju, zbog navodnog kršenja Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa (INF).

Moskva je skrenula pažnju na izjave visokih američkih zvaničnika u Kongresu 10. decembra, o planovima SAD da primijene mjere ekonomskog i vojnog pritiska na Rusiju, koja je, kako tvrde, prekršila sporazum INF.

"Za žaljenje je to što Vašington nastavlja da sijledi logiku konfrontacije. Naš stav prema američkoj praksi uvođenja sankcija je dobro poznat: smatramo takve jednostrane restrikcije nezakonitim i nećemo raditi po diktatu SAD", naglašava u saopštenju ruskog Ministarstvo spoljnih poslova.

Kad je riječ o mogućim vojnim koracima koje su predstavnici SAD nagovijestili, oni bi samo izazvali nove tenzije u već komplikovanoj situaciji i najvjerovatnije ne bi ojačali bezbjednost SAD i njihovih saveznika, dodaje se u saopštenju, prenosi Tass.

Bonus video: