Zelenski: Rusija izvršila napad na supermarket, najmanje četvoro poginulih, 24 ranjenih

Slike sa lica mjesta pokazuju crni dim koji se diže nad tinjajućim ostacima supermarketa

10817 pregleda 5 komentar(a)
Sa mjesta napada, Foto: Reuters
Sa mjesta napada, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.08.2024. 14:52h

Najmanje četvoro ljudi je poginulo, a 24 ranjeno u napadu za koji predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski kaže da je Rusija izvršila na supermarket u Kostjantinovki, gradu u ukrajinskoj istočnoj regiji Donjeck.

"Ruski teroristi su udarili običan supermarket i poštu. Pod ruševinama su ljudi. Spasilačka operacija je u toku i biće učinjeno sve da se oni spasu", rekao je Zelenski na platformi Iks.

"Trenutno je poznato da su četiri osobe poginule. Najmanje 24 osobe su ranjene. Rusija će odgovarati za ovaj teror, a mi ćemo dati sve od sebe da obezbijedimo da svijet nastavi da stoji uz Ukrajinu u podržavajući našu odbranu i spasavanje života naših ljudi", rekao je Zelenski.

Vadim Filaškin, načelnik regionalne vojne uprave, napisao je na Telegramu da je riječ o artiljerijskom udaru.

"Rusi su granatirali grad artiljerijom, pogodivši supermarket. Ovo je još jedan ciljani udar na mjesto okupljanja ljudi, još jedan teroristički akt Rusa", napisao je Filaškin na Telegramu.

Slike sa lica mjesta pokazuju crni dim koji se diže nad tinjajućim ostacima supermarketa, prenosi redakcija Radija Slobodna Evropa (RSE) na engleskom jeziku.

Hitne službe nastavljaju sa akcijom spašavanja, dodao je Filaškin.

Moskovske snage drže veliki dio Donjecke oblasti. Područja pod kontrolom Ukrajine redovno su pod ruskim granatiranjem i vazdušnim udarima.

Region je jedno od najžešćih poprišta rata, jer Rusija gađa mjesta u pravcu strateškog istočnog logističkog čvorišta Pokrovsk.

Bonus video: