Sumosan Montenegro: Otvaranje svjetski poznatog restorana moderne japanske kuhinje u hotelu Dukley, Budva

Budva, Crna Gora - Sumosan, poznat po svom savremenom pristupu japanskoj kuhinji, najavljuje otvaranje novog luksuznog restorana u Budvi, smeštenog unutar prestižnog Dukley Hotel & Resort-a.

16709 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Sumosan Montenegro
Foto: Sumosan Montenegro

Sumosan, koji se ponosi uspjehom svojih restorana u velikim svjetskim metropolama poput Londona, Dubaija i Dohe, sa ponosom uvrštava Crnu Goru na svoju impresivnu listu destinacija, nastavljajući svoj put uspjeha na obalama Jadranskog mora.

Datum otvaranja: 14. jun 2024. godine.

Otvaranje Sumosana u Budvi dodatno potvrđuje sve veću privlačnost Crne Gore kao destinacije luksuznog turizma, čime se samo doprinosi njenom daljem razvoju. Sumosan Montenegro obećava da će biti predivan novitet na lokalnoj gastronomskoj mapi, spajajući tradicionalne japanske recepture sa modernim pristupom, u skladu sa svojim globalnim nasljeđem i lokalnom kulturom Crne Gore. Očekuje se da će ovo mjesto postati nova omiljena destinacija za sve one koji uživaju u provođenju ljetnjih dana na šik mjestima, za poznate ličnosti, kao i za sve one koji su u potrazi za vrhunskim gastronomskim iskustvom.

Tokom dana, Sumosan funkcioniše kao plažni klub koji nudi jedinstveno iskustvo u Budvi, sa energičnim DJ setovima i muzičkim nastupima, uz predivan pogled na Stari grad Budve. Kako veče dolazi, atmosfera Sumosana se transformiše u restoran svjetskog kalibra pored mora, gdje gosti mogu uživati u obilju japanskih specijaliteta i pažljivo odabranih, unikatnih pića. Sumosan Montenegro svojim gostima nudi izbor karakterističnih jela koja kombinuju visoku kulinarsku vještinu i nove interpretacije tradicionalnih recepata.

Preporučujemo klasičnu Sumosan salatu sa jastogom, karpaćo od brancina sa bosiljkom i yuzu ponzu, pikantni crni bakalar mariniran u miso sosu 24 sata i, naravno, suši meni koji uključuje najsvježije plodove Jadrana u obliku sušija, sašimija, pečenih na roštilju ili žaru. Neodoljivi deserti će biti ukusna završnica svakog obroka, uključujući Sumosan klasike poput ananasa sa bijelom čokoladom, Sumosan čokoladnog fondanta, kao i Pavlove sa mangom i marakujom.

Sumosan Montenegro donosi svježinu lokalnoj gastronomskoj sceni, obećavajući nezaboravno iskustvo za sve posjetioce sa svojim inovativnim pristupom i spajanjem japanske kuhinje sa crnogorskom tradicijom. Sa bogatom istorijom, svjetskim uspjehom i crnogorskim pejzažom, ovaj restoran i plažni klub postavlja nove standarde gostoprimstva u Budvi.

Posjetite Sumosan Montenegro

Lokacija: Dukley Hotel & Resort, Budva, Crna Gora

Radno vrijeme: ponedeljak – nedelja / 11:00 – 00:00

Datum otvaranja: 14.06.2024

Rezervacije: Molimo kontaktirajte: sumosan@dukley.com ili rezervišite direktno preko veb stranice.

Veb-sajt: https://www.dukleyhotels.com/me/restorani/sumosan

Bonus video: