BYD postavio novi rekord u prodaji svojih automobila

Od početka godine do danas BYD je prodao ukupno 2,75 miliona vozila

1970 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Kineski proizvođač automobila BYD postavio je novi rekord po mjesečnim isporukama, prodavši više od 400.000 vozila u septembru po prvi put.

Prodaja putničkih vozila prošlog mjeseca iznosila je 417.603 jedinice, saopštio je BYD, uključujući 164.956 električnih automobila na baterije i 252.647 plug-in hibridnih modela, prenio je Bloomberg.

To je za 46 odsto više u odnosu na septembar 2023. godine, što pokazuje snažan rast prodaje ove marke, koja dominira svojim domaćim tržištem i sve više izvozi u inostranstvo. Od tih septembarskih isporuka, više od 33.000 jedinica je prodato u inostranstvu, prenosi Autoblog.rs.

Od početka ove godine do danas BYD je prodao ukupno 2,75 miliona vozila. Sa još puna tri mjeseca do kraja, proizvođač automobila izgleda na dohvat ruke od svog godišnjeg cilja od četiri miliona jedinica, s obzirom na to da je praznik Zlatne nedjelje u Kini tek počeo, a božićna sezona počinje nakon toga.

Nedavna najava Pekinga o nizu ekonomskih podsticajnih mjera za povećanje raspoloživog dohotka takođe može doprinijeti snažnom završetku za BYD, koji je već najprodavaniji kineski brend automobil.

Bonus video: