Night run Nikšić: Završena prva noćna trka

Prvo mjesto u muškoj kategoriji na stazi dugoj 2,5 kilometara osvojio je Jakov Mijanović, dok je kod dama najbolja bila Rada Miladinović. Miloš Zindović, Vuk Gutović i Dušan Kaluđerović, bili su prvi u štafeti, dok su u trci na 800 metara, u kategoriji 10 do 15.godina, prva mjesta osvojili Jovana Miladinović i Vasko Marković
52 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 13.07.2016. 10:18h

Zahvaljujući nevladinim udruženjima Omladinski klub Nikšić i istoimeni Triatlon klub U Nikšiću je održana prva noćna atletska trka kojaje grad pod Trebjesom svrstala na mapu gradova u kojima su noćne trke popularne. Start je bio na Trgu Šaka Petrovića, a cilj na gradskom stadionu, a trci se odazvao veliki broj takmičara.

Prvo mjesto u muškoj kategoriji na stazi dugoj 2,5 kilometara osvojio je Jakov Mijanović, dok je kod dama najbolja bila Rada Miladinović. Miloš Zindović, Vuk Gutović i Dušan Kaluđerović, bili su prvi u štafeti, dok su u trci na 800 metara, u kategoriji 10 do 15.godina, prva mjesta osvojili Jovana Miladinović i Vasko Marković. Najbolji u kategoriji najmlađih takmičara, uzrasta od šest do 10.godina, koji su prešli stazu dugu 300 metara, bili su Tamara Marković i David Filip. Njima su organizatori uručili medalje i pehare, dok su zahvalnice i tzv. učesničke medalje dobili svi takmičari.

„Cilj ovog događaja je bio promocija atletike u Crnoj Gori, kao kraljice sporta. Bitno je da u periodu kada postoji sve veći problem sa brojnim fizičkim bolestima koje su uzrokovane slabom fizičkom aktivnošću poručimo svima da bi trebalo da se bave atletikom”, kazao je Miroslav Stanišić, iz Omladinskog kluba koji se zahvalio svima koji su pomogli u organizciji prve noćne trke u Nikšiću.

“Veliki broj učesnika koji se odazvao u svim kategorijama je pokazatelj da smo na pravom putu da ovakav događaj organizujemo i sledeće godine s težnjom da isti preraste u tradiciju, kao i da je već postao međunarodnog karaktera s obzirom da smo imali učesnika iz zemlja regiona, pored velikog broja učesnika iz brojnih crnogorskih gradova”, istakao je Stanišić.

Galerija

Bonus video: