Postigli dogovor s maturantima podgoričke Gimnazije

Maturanti Gimnazije "Slobodan Škerović" do ponedjeljka treba da dostave spiskove učenika koji će ići na ekskurziju

5264 pregleda 0 komentar(a)
Gimnazija "Slobodan Škerović", Foto: BORIS PEJOVIC
Gimnazija "Slobodan Škerović", Foto: BORIS PEJOVIC

Maturanti Gimnazije “Slobodan Škerović” dobili su upute da do idućeg ponedjeljka dostave konačne spiskove učenika koji će ići na ekskurziju, kazala je “Vijestima” direktorica te obrazovne ustanove Biljana Vučurović.

Kazala je da je razgovarala sa učenicima, odjeljenjskim starješinama i roditeljima i svima “pružila sistematično, na jednom mjestu, izdvojene informacije u vezi sa procesom i svemu onome što je do sada urađeno”.

Maturanti su ranije odbijali da pohađaju nastavu zbog mogućeg neodlaska na ekskurziju

“U toku je žalbeni postupak u vezi sa posljednjim tenderom i po njegovom isteku moći ćemo da saopštimo dalje informacije. Do tada smo učenicima dali upute da do ponedjeljka dostave konačne spiskove učenika koji će da idu na ekskurziju i objašnjenja da će se po okončanju postupka pristupiti potpisivanju ugovora sa odabranom agencijom i uplaćivanju iznosa od 50 procenata ukupne cijene, što predstavlja rezervaciju mjesta, dok će se ostatak novca otplaćivati u ratama do kraja 2024. godine”, rekla je Vučurović.

Naglasila je da maturanti redovno pohađaju nastavu.

“... I vjerujemo da smo uspostavili saradnički odnos i komunikaciju punu povjerenja kako bismo cjelokupni proces organizovanja ekskurzije organizovali na što kvalitetniji način, a za to je potreban rad svih nas. Sa učenicima sam razgovarala u više navrata i dogovoren je kontinuitet u sastancima, okvirno jednom sedmično, kako bismo iz prve ruke dobili pouzdane informacije o onome što je trenutno aktuelno i o čemu imamo informacije, te otklonili sve eventualne neprovjerene podatke koji mogu doći do njih”, objasnila je.

Vučurović je prethodne sedmice tokom konferencije za medije kazala da se može očekivati da će đaci krenuti na ekskurziju 1. oktobra tekuće godine.

Ona je, tada, rekla da razumije nezadovoljstvo učenika, jer na to, kako je istakla, imaju pravo.

“Imaju pravo jer su zbog kovida propustili i polumatursku ekskurziju i proslavu polumaturske večeri. Stoga, njihova očekivanja jesu i veća po pitanju predstojeće ekskurzije koja u životu gimnazijalaca ima najvažnije mjesto kada govorimo o uspomenama iz mladosti”, rekla je Vučurović.

Bonus video: