Nikšić: Radulović prekinuo protest, nakon što mu je Kovačević obećao da će mu nasuti put do kuće

Istakao je da mu je Savez slijepih dodijelio videću pratiteljku koja je dva puta sedmično dolazila kod njega, ali je, kada je kupila novi automobil, zbog lošeg puta morala je da prekine dolazak.

5315 pregleda 1 komentar(a)
Milivoje Radulović, Foto: Svetlana Mandić
Milivoje Radulović, Foto: Svetlana Mandić

Predsjednik Opštine Nikšić, Marko Kovačević, primio je Milivoja Radulovića koji je nakon razgovora s njim odlučio da prekine protest.

Sedamdesetogodišnji Nikšićanin Milivoje Radulović, koji je prije tri godine uslijed povrede oka izgubio vid, počeo je jutros protest ispred zgrade Opštine zbog lošeg puta do njegove kuće koja se nalazi u selu Praga, na katunu Igrište, kod Nikšića.

"Kovačević me primio i kazao mi da me u potpunosti razumije. Rekao je da će sa saradnicima vidjeti da mi izađu u susret i naspu to kilometar puta, ali da budem strpljiv jer se to ne može odmah desiti pošto je mehanizacija zauzeta zbog ove kju groznice. Dok se put ne naspe, Kovačević je obećao da će vatrogasno vozilo dva puta sedmično dolaziti za mene kako bih mogao da siđem do grada da završim obaveze, prije svega kod ljekara, tako da ću prekinuti protest i sačekati da se obećanje koje mi je dao Kovačević ispuni", kazao je Radulović.

On je ranije kazao da je u više navrata tražio da mu Opština naspe kilometar puta do kuće na selu gdje boravi tokom cijele godine, ali su oni ostali gluvi na njegove molbe. Čak su, kako je tvrdio, prestali i da mu se javljaju na telefonske pozive, iako je bilo obećanja da će nasuti put.

Jutros je kazao da sa protestom neće prestati sve dok ga ne primi predsjednik Opštine Nikšić, Marko Kovačević, i kaže mu da li će kilometar puta, koji od magistrale Nikšić – Šavnik vodi do njegove kuće na selu, asfaltirati ili ne.

"Prošle godine su, prilikom rekonstrukcije puta do Jasenova Polja, onim asfaltom što su skinuli, nasuli puteve čak do kuća gdje niko ne živi, i do šume. Nemam ja ništa protiv toga, ali do moje kuće gdje živim 365 dana u godini, nijesu. Obraćao sam se više puta, rekli su mi i da je Kovačević potpisao da naspu put do moje kuće, i opet ništa. Obratio sam se i obdusmanu koji im je pisao i kome nijesu ništa odgovorili. Mi osobe sa invaliditetom smo zaista na sve načine diskriminisani", kazao je novinarima ogorčeni Radulović.

Istakao je da mu je Savez slijepih dodijelio videću pratiteljku koja je dva puta sedmično dolazila kod njega, ali je, kada je kupila novi automobil, zbog lošeg puta morala je da prekine dolazak. Tvrdio je da se ni putem kroz Pragu, koji je prošle godine nasut, teško može doći do njegove kuće.

Teško se stiže do Radulovića
Teško se stiže do Radulovićafoto: Svetlana Mandić

"Prije dva dana mi je dolazio brat od tetke, tim putem preko Prage, i samo što nije slomio auto. Rekao je da nikada više neće doći. Meni usluge videćeg pratioca mnogo znače. Bolestan sam čovjek, imam i karcinom prostate, i zahvaljujući videćem pratiocu mogu doći do ljekara. Sad moram moliti nekoga da me kamionom doveze do magistrale, gdje me videći pratilac sačeka. Ne tražim ja ništa bez pravo na život", poručio je Radulović.

Sekretar Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj, Vidak Krtolica, kazao je ranije da je Opština nasula sve puteve kroz selo Pragu, kao i put koji do sela vodi do njegove kuće.

"To je veoma kvalitetno urađeno. Pozivam vas da odete, prođete tim putem, i uvjerite se u ovo što govorim. Nasut je put od Prage do katuna Igrište, gdje Radulović živi, ali on sad traži i da se naspe put do magistrale. Na tom putu nema kuća, a mi ne nasipamo puteve gdje niko ne živi", kazao je Krtolica.

Put od magistrale je najbliži put do kuće Radulovića. Riječ je o putu koji je napravljen još 1953. godine, za potrebe šumarstva i ŠIK "Javorka", i put od tada, prema riječima Radulovića nikada nije nasut.

Bonus video: