Osude povodom napada na ljekara Ilhana Tursumovića u Pljevljima

Direktor Opšte bolnice u Pljevljima Saša Grbović kazao je da je Tursumović zadobio ubod u predjelu abdomena i posjekotine na šakama i grudima

4399 pregleda 5 komentar(a)
Policija ispred Opšte bolnice u Pljevljima, Foto: Goran Malidžan
Policija ispred Opšte bolnice u Pljevljima, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 24.10.2024. 20:08h

Policija u Pljevljima uhapsila je ranije danas sugrađanina D. V. zbog sumnje da je nožem napao ljekara neuropsihijatra u pljevaljskoj bolnici Ilhana Tursumovića.

Direktor Opšte bolnice u Pljevljima Saša Grbović kazao je da je Tursumović zadobio ubod u predjelu abdomena i posjekotine na šakama i grudima.

Tim povodom stigle su osude političara.

Eraković: Napad na Tursumovića pokazatelj u kom stanju se nalazi društvo

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Jevto Eraković osudio je napad doktora Ilhana Tursumovića.

"Napad na kolegu dr Ilhana Tursumovića je pokazatelj u kom stanju se nalazi naše društvo. Dr Tursumović je čitav svoj radni vijek posvetio liječenju građana Pljevalja i okoline i bio uspješan rukovodilac DZ Pljevlja", rekao je Eraković.

Kazao je da ljekari rade pod velikim pritiskom, "suočeni su sa nikad većim problemima u zdravstvenom sistemu i ne postoje mehanizmi njihove zaštite".

"Odgovorne ne treba dugo tražiti. Ministar zdravlja i drugi predstavnici vlasti direktno su odgovorni za ovakvo stanje i dio su vlasti koja je ukinula odredbe iz zakona koji su tretirali napade na zdravstvene radnike kao krivično djelo", zaključio je Eraković.

Vučević: Nadležni organi u što kraćem roku da preduzmu sve mjere

Poslanica Pokreta Evropa sad (PES) i članica Odbora za rad, zdravstvo i socijalno staranje Dragana Vučević saopštila je da najoštrije osuđuje napad na neuropsihijatra Opšte bolnice Pljevlja Ilhana Tursumovića.

"Najoštrije osuđujem fizički napad na kolegu, neuropsihijatra Opšte bolnice Pljevlja, Ilhana Tursumovića, koji je povrijeđen i ima nekoliko ubodnih rana koje je zadobio na radnom mjestu. Umjesto podrške i saradnje u obavljanju iznad svega humanog posla, dešavaju se ovakvi nemili događaji i to se pod hitno mora zaustaviti", rekla je Vučević.

"Pozivam sve nadležne organe da u što kraćem roku preduzmu sve neophodne mjere kako bi se stalo na put ovakvim i sličnim djelima koji nažalost ugrožavaju živote i medicinskih radnika i pacijenata", zaključila je.

Bonus video: